Den 41-årige mand, der er sigtet for fire tilfælde af brandstiftelse, har umiddelbart ingen tilknytning til gerningsstederne. Derfor formoder politiet, at han kan være involveret i flere af de andre, mange brande i Odense, fortæller senioranklager Jacob Thaarup.

Det er indtil videre kun politiets arbejdsteori, og der er langt til en dom.

Men når den 41-årige mand fra Odense S, der er sigtet for fire brande, ikke umiddelbart har tilknytning til de steder, det er gået ud over, kan han være involveret i flere af de mange brande, der har hærget Odense. Det fortæller senioranklager Jacob Thaarup.

- Vi mistænker ham for at have sat ild til flere forskellige steder uden nogen særlig grund. Det er ikke steder eller personer, han kender. Og vores formodning er, at en person, der udviser så aparte en opførsel, meget vel kan være involveret i indtil flere andre brande, siger han og fortsætter:

- Havde det været eksempelvis én påsat brand hos en ekskone, kunne man kalde det et isoleret tilfælde. Men går man tilfældigt rundt og sætter ild på ting, sådan som vi tror, det er sket her, er det nærliggende at tro, at han står bag nogle af de andre brande også, siger Jacob Thaarup.

Varetægtsfængsling holder 41-årig i kort snor

Han understreger, at det er en arbejdsteori, en hypotese, som kan vise sig at falde til jorden senere i efterforskningen de næste fire uger, hvor manden sidder varetægtsfængslet.

Derfor håber politiet, at nogle kommer i tanke om observationer, som kan knyttes til den sigtede og være relevant i efterforskningen.

Jacob Thaarup er tilfreds med fredagens varetægtsfængsling, som giver arbejdsro.

- Vi fik det ud af det, vi havde håbet på, nemlig at få den 41-årige frihedsberøvet de næste fire uger og holde ham i kort snor, så vi ikke skal bekymre os om, hvorvidt han kan påvirke andre, ødelægge beviser eller sætte ild på noget igen, siger han og tilføjer:

- Vi har skullet koncentrere os om mange personer i efterforskningen, og nu er der i hvert fald en af de mere interessante, som vi har fuldstændig styr på, siger senioranklageren.

Efterforskningen af sigtet intensiveres voldsomt

Og med en formodet gerningsmand bag fire - måske flere brande, er der omsider noget konkret at gå efter.

- Nu har politiet et navn og ansigt at arbejde ud fra, så efterforskningen af ham bliver voldsomt intensiveret. Nu er der en person, som ikke bare er en løs, teoretisk mulighed, siger Jacob Thaarup.

Senioranklageren vil ikke komme ind på, hvilke spor der peger på den 41-årige, idet disse blev fremlagt under det lukkede grundlovsforhør.

Men han fortæller, at det i første omgang var forholdet om blufærdighedskrænkelse, der henledte politiets opmærksomhed på den sigtede.

Han blev torsdag formiddag løsladt efter anholdelse, men observationer på den 41-åriges bopæl vakte mistanke om, at han kunne have noget med de påsatte brande at gøre. Derfor blev han ved halv seks-tiden om eftermiddagen anholdt for anden gang.

Har du oplysninger, der kan hjælpe politiet, kan du kontakte Fyns Politi på telefon 114.

Mere om emnet

Se alle
Påsatte brande: Mand erkender brand i Dalum-klubhus

Påsatte brande: Mand erkender brand i Dalum-klubhus

Erkender brand: Nægter fortsat fire brande

Erkender brand: Nægter fortsat fire brande

5
Påsatte brande: Gerningsmand brugte brandbare væsker

Påsatte brande: Gerningsmand brugte brandbare væsker