Anklager ønskede mindst tre års fængsel: Men unge mænd blev frifundet for voldtægt

De to mænd er frifundet i sagen om en voldtægt i Munke Mose i september. Foto: Michael Bager

Anklager ønskede mindst tre års fængsel: Men unge mænd blev frifundet for voldtægt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

  • Tirsdag eftermiddag kom Retten i Odense frem til en afgørelse i sagen om to unge mænd, der var tiltalt for voldtægt af en ung kvinde i Munke Mose.
  • Det afgørende punkt var mangel på beviser, der direkte tydede på voldtægt.

To unge mænd på 24 og 25 år blev i Retten i Odense tirsdag eftermiddag frifundet i en sag, hvor de var tiltalt for voldtægt af en ung kvinde på en bænk i Munke Mose den 15. september. Her skulle den 24-årige, ifølge anklageskriftet, have holdt kvinden, imens den 25-årige tiltvang sig fuldbyrdet voldtægt.

En dommer og to domsmænd skulle vurdere sagen, og to ud af de tre vurderede, at der ikke var tilstrækkelig bevis for, at det skulle være voldtægt frem for frivillig samleje, der fandt sted den septembernat.

Dermed lyttede retten til de to forsvarer, der blandt andet under deres procedure lagde vægt på, at kvinden på grund af beruselse havde flere sorte huller, hvor hun ikke kunne huske noget fra aftenen.

- Det her er et godt eksempel på, at to lige fulde mennesker kan ende et sted, de ikke er klar over, og så kan vi ende her i retten, sagde den ene forsvarer og fokuserede på, at det afgørende spørgsmål var, hvorvidt hun havde sagt nej før eller under det påbegyndte samleje.

Det tvivlsspørgsmål og kvindens manglende hukommelse om, hvad der reelt var sket, mente han skulle tale for en frifindelse.

- Der må ikke være nogen tvivl, når man dømmer en ung mand for voldtægt, sagde han.

Ingen tvivl hos anklageren

Anklageren mente især, at de to unge mænds meget forskellige forklaringer vidnede om to mænd, der vidste, de havde gjort noget forkert.

- Det giver ingen mening, at to så tæt på begivenheden har så forskellige forklaringer, sagde han og lagde blandt andet vægt på, at han mente, der var stor troværdighed i den unge piges forklaring.

Derudover mente anklageren, at de øvrige forklaringer, der tirsdag blev hørt i retten fra de fem indkaldte vidner, støttede pigens forklaring. Det var blandt andet taxachaufføren, der fortalte, at han kørte en grædende kvinde hjem til sin mor, samt moderen, der fortalte, hvordan hun modtog en ulykkelig datter tidligt om morgenen den 15. september.

Derudover forklarede den 25-årige tiltaltes ekskæreste sig også i retten og fortalte, at hun ikke mente, at den 25-årige kunne finde på at voldtage, hvorefter en læge for lukkede døre talte for retten.

Retssagens sidste vidne var en veninde til offeret, der blandt andet fortalte, hvordan den tidligere glade og energiske kvinde er blevet utryg og indelukket.

På baggrund af de vidneudsagn og de forskelligrettede forklaringer fra de tiltalte mente anklageren, at der var grundlag for mellem tre og tre og et halvt års fængsel til de to tiltalte.

Det var retten ikke enig i og frifandt begge mænd.

Anklagemyndigheden har nu to uger til at overveje, om sagen skal ankes til landsretten.

Anklager ønskede mindst tre års fængsel: Men unge mænd blev frifundet for voldtægt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce