Anklagemyndigheden har med stor tilfredshed modtaget dommen til de otte unge, som var tiltalt for at kaste sten, flasker og brandbomber mod politiet i Vollsmose 9. juni sidste år.

Det oplyser anklager Denise Bern Hansen i en pressemeddelelse.

"Fyns Politi har lagt et meget stort stykke arbejde i at dokumentere de tiltaltes kriminelle handlinger. Da der har været tale om usædvanligt grove overfald på flere polititjenestemænd, skal der selvfølgelig sendes et klart signal til gerningsmændene," siger hun i pressemeddelelsen.

Anklagemyndigheden havde krævet fem af de unge udvist af Danmark, men Retten i Odense valgte at idømme en betinget udvisning.

"De dømte har kastet sten, flasker og brandbomber mod flere polititjenestemænd, der var på stedet i forbindelse med rutinemæssig patruljering i Vollsmose. Dette er på enhver måde grænseoverskridende og udtryk for en helt uacceptabel adfærd," siger Denise Bern Hansen.

"Man kan stille det spørgsmål, om sådan en opførsel ikke bør indebære et rødt kort fra det danske samfund. Når det er sagt, skal det selvfølgelig tages med i betragtning, at de pågældende alle er født eller kommet til landet som helt små med deres familier," skriver hun i pressemeddelelsen.

Ved ikke, om signalet er forstået

"Under alle omstændigheder er jeg tilfreds med, at de er idømt betinget udvisning. Retten har dermed givet dem det gule kort, og klart signaleret, at det danske samfund ikke vil tolerere en sådan adfærd," skriver anklageren.

Over for Ritzau tilføjer hun, at det har været en svær afvejning for retten. Retten har fastsat en prøvetid på to år. Den indebærer, at de risikerer at blive stillet over for et nyt krav om udvisning, såfremt de i perioden begår ny alvorlig kriminalitet.

På spørgsmålet om, hvorvidt de unge har forstået det klare signal, siger hun:

- Det ved jeg ikke noget om.

  • Klingenberg_Kenneth_(2015)_15

    Af:

    Jourhavende på Fyens.dk og vinskribent

Mere om emnet

Se alle
12
Kan ikke smides ud: Vollsmose-lejere bliver efter brandbomber

Kan ikke smides ud: Vollsmose-lejere bliver efter brandbomber

9
Overfald på politiet: 18-årig frikendt i omdiskuteret Vollsmose-sag

Overfald på politiet: 18-årig frikendt i omdiskuteret Vollsmose-sag

18
Efter molotovcocktails: Familie smides ud af lejlighed

Efter molotovcocktails: Familie smides ud af lejlighed