De fem tiltalte i sagen om fusk med affald og vejning på Miljøcenter Nord i Odense skal idømmes samlet 10 års fængsel, mener anklageren

Odense: Snyd med affaldstypen og vægten på affaldet skal koste to vognmænd, to tidligere medarbejdere ved Odense Renovation, og en indehaver af et nedbrydningsfirma samlet 10 års fængsel.

Det argumenterede anklageren Annette Korsgaard fra Anklagemyndigheden ved Fyns Politi for mandag eftermiddag, hvor sagen om fusk og svindel med affald gik ind i den sidste uge, inden den optages til dom.

De fem mænd er tiltalt for at have snydt Odense Renovation for over seks millioner kroner ved, at gennem en årrække at køre direkte ind på Miljøcenter Nord uden at blive vejet og betale for vægten, eller ved at affaldet blev vejet og efterfølgende rettet i papirerne, så der var tale om en anden affaldstype og at mængden var mindre.

Under den mange måneder lange retssag er det kommet frem, at det var almindelig kendt hos mange i vognmandskredse, at man kunne snyde sig til at betale mindre ved miljøcentret ved at betale de ansatte i indvejningen et mindre beløb, typisk 700 til 1000 kroner pr. læs.

De tiltalte har langt hen ad vejen erkendt, at de slap billigere af med affaldet, men at der ikke er tale om så store beløb, som anklageskriftet lyder på. Omvendt har de to tidligere ansatte ved Odense Renovation delvis erkendt, at de havde en pæn fortjeneste ved at lade vognmænd betale dem et beløb under bordet mod til gengæld at ændre i papirerne.

Under anklagerens procedure har hun krævet fængsel i ikke under to år til hver af vognmændene, fængsel i halvandet år til indehaveren af nedbrydningsfirmaet, og henholdsvis to års fængsel og tre et halvt års fængsel til de to tidligere ansatte i Odense Renovation.

På torsdag er det forsvarernes tur til på vegne af de tiltalte at procedere, hvad de mener, retten skal lægge vægt på, og hvad en eventuel straf skal være. Fredag trækker retten sig tilbage for at votere, men der falder først dom senere.

  • Vestesen_Bjarke_(2015)_010

    Af:

    Kriminalredaktør

Mere om emnet

Se alle
Dom om affaldssvindel tæt på

Dom om affaldssvindel tæt på

Sag om affaldssvindel nærmer sig afslutning

Sag om affaldssvindel nærmer sig afslutning

Ung mand på afveje: Afbrød vigtig retssag