Ankestyrelsen gav Daniel ret: Men Odense Kommune siger fortsat nej til at betale creme

19-årige Daniel Poulsen har fået afslag fra Odense Kommune på tilskud til sin livsvigtige lungemedicin. Uden den vil han have en lungekapacitet på bare 30 procent. Foto Birgitte Carol Heiberg

Ankestyrelsen gav Daniel ret: Men Odense Kommune siger fortsat nej til at betale creme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

  • Odense Kommune nægter endnu en gang at betale 20-årige Daniel Poulsens ekstraudgifter i forbindelse med en svær astmalidelse.
  • Det er ellers mindre end en måned siden, at Ankestyrelsen underkendte Odense Kommune og gav Daniel Poulsen ret.
  • Nu har kommunen fundet en ny måde at afvise regningen på.

Næsten to et halvt år kæmpede Daniel Poulsen for at få ret. To gange kiggede ombudsmanden på hans sag, og to gange behandlede Ankestyrelsen hans sag igen. Og til sidst fik han ret.

Afgørelsen blev blandt andet hyldet af Astma-Allergi Danmark, som mente afgørelsen kunne få stor betydning for andre.

Derfor troede Daniel Poulsen, at det ville være en ren ekspeditionssag, da han for mindre end en måned siden sendte en ny ansøgning til Beskæftigelses- og Socialforvaltningen i Odense Kommune for at få dækket de ekstraudgifter han har i forbindelse med en svær astmalidelse. For det er retten til at få dække de udgifter, hele striden har stået om.

Stor var hans forbløffelse derfor, da han for nylig fik svar fra forvaltningen - og fik endnu et afslag. Nu er forvaltningen gået ind og har set på, hvilken medicin og hvilke cremer, Daniel Poulsen bruger - og har så selv fundet nogle andre, der er meget billigere. På den måde vil Daniel Poulsen ikke have udgifter, der er store nok til at få økonomisk støtte.

Føler sig holdt for nar

Og den fremgangsmåde gør Daniel Poulsen vred:

- Jeg havde regnet med, at det ville være en skrivebordsbeslutning, siger han.

- Jeg vidste allerede for to et halvt år siden, at hvis forvaltningen ikke ville godkende den creme, jeg brugte, kunne jeg ikke søge om tilskuddet. I stedet valgte man at afvise min ansøgning med henvisning til, at jeg ikke ville være i akut livsfare inden for timer eller dage, hvis jeg ikke fik min medicin.

- Jeg har kæmpet to et halvt år for at få beslutningen lavet om i Ankestyrelsen, og hvis man virkelig mener, at cremen skal afgøre det her, hvorfor afviste man så ikke bare sagen med den begrundelse i sin tid? Det har jo været spild af min tid, siger han.

- Jeg føler mig holdt for nar.

Forvaltningen sagde tidligere ja

Helt centralt i den nye beregning er en speciel, fed creme som bruges to gange om dagen til at forhindre udbrud af eksem. Cirka 10 kilo på et år bliver det til.

Her har Daniel Poulsen tidligere fået tilskud fra Børn- og Ungeforvaltningen i kommunen til at bruge et bestemt mærke, som er den, der virker bedst for ham. Men den creme vil Beskæftigelses- og Socialforvaltningen ikke betale for.

- Cremen er ikke er et lægemiddel, men et kosmetisk produkt. Da kommunen kun giver støtte til billigst egnede produkter, har vi ved gennemgang af udbud på tilsvarende produkter på internettet fundet lignede produkter til en billigere pris, skriver forvaltningen, der på den måde skærer 3.800 kroner af Daniel Poulsens udgifter.

Og så kommer regningen under den grænse, hvor man kan få støtte.

Daniel Poulsen forstår ikke Beskæftigelses- og Socialforvaltningens nye afgørelse, for den går imod den praksis en anden forvaltning i kommunen traf i 2014.

- Jeg synes, det er tåbeligt, at man nu går imod sine egne, tidligere beslutninger. Jeg forstår godt rationalet med, at man skal finde det billigste produkt. Men Odense Kommune fastslog jo selv i 2014, at den her creme var den rigtige at bruge. Jeg synes, det er underligt, at man nu synes, jeg skal bruge nogle andre og billigere cremer, der ikke virker lige så godt, siger han.

Derfor har han også tænkt sig at klage, hvis kommunen holder fast i sin afgørelse:

- Jeg er klar til kæmpe hele vejen og tage den her en gang mere i Ankestyrelsen, hvis det bliver nødvendigt.

Ankestyrelsen gav Daniel ret: Men Odense Kommune siger fortsat nej til at betale creme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce