Ankestyrelsen: Byrådets dyre fest i Odense var lovlig

Da det nuværende byråd i weekenden markerede afslutningen på byrådsperioden ved en middag på Nordatlantisk Hus, var kurvertprisen 815 kroner. Det er væsentlig lavere end en tilsvarende afslutningsmiddag i 2013, der kostede 2.362 kroner per person. Arkivfoto: Michael Bager

Ankestyrelsen: Byrådets dyre fest i Odense var lovlig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kuvertprisen på 2362 kroner var for høj, medgiver stadsdirektør, men en middag for det afgående byråd var ikke ulovlig, konkluderer Ankestyrelsen.

Det var for dyrt. Det har kommunen selv erkendt. Men det var ikke i strid med nogen lov, at Odense Kommune i november 2013 inviterede det afgående byråd med ledsagere og direktører til en afslutningsfest med en kuvertpris på 2362 kroner.

Det har Ankestyrelsen, som af både en borger og kommunen blev bedt om at vurdere sagen, netop afgjort.

Til det siger Odense-stadsdirektør Stefan Birkebjerg Andersen:

- Jeg er tilfreds med, at Ankestyrelsen har fuldstændig samme konklusion, som vi har i Odense Kommune. Det er fuldstændig som forventet.

- Der er to elementer i den her sag, mener han.

- Det ene er, hvorvidt det er et lovligt kommunalt formål at afholde sådan en afslutning. Og det er det. Det andet er, at det efter min vurdering samlet set blev for dyrt.

Festregningen
Afslutningsmiddagen for byrådet i 2013 blev holdt i festsalen på Odense Rådhus, 55 personer deltog, og den samlede pris nåede op på 129.899 kroner. Det svarer til en kuvertpris på 2362 kroner.Regningen indeholdt følgende:

Mad og drikke: 38.477 kroner

Syvmands-orkester: 24.781,25 kroner

Cocktailbar: 13.877 kroner

Personaletimer: 47.800 kroner

Flytning af flygel: 4793,75 kroner

Forbrugsudgifter: 170 kroner.

En lovlig interesse

Ankestyrelsen forholder sig ikke direkte til prisen, fordi Odense Kommune har oplyst, at lignende arrangementer fremover ikke vil nå samme høje prisleje.

"På den baggrund finder Ankestyrelsen ikke grundlag for at foretage yderligere i sagen," lyder det i vurderingen, der begrunder afslutningsfestens lovlighed sådan her:

"Vi har lagt vægt på kommunens oplysning om, at der var tale om en særlig begivenhed, der markerede den officielle afslutning på en byrådsperiode. Vi har endvidere lagt vægt på kommunens oplysning om, at formålet med såvel byrådsmedlemmernes som embedsmændenes deltagelse i festen var at evaluere den forløbne valgperiode for derved at styrke det fremtidige samarbejde generelt mellem de politiske grupper og mellem de enkelte byrådspolitikere samt mellem administrationen og byrådets medlemmer."

Det opfattes som en lovlig kommunal interesse, og Stefan Birkebjerg Andersen kan se flere gode grunde til en sådan fest.

- Jeg tror, at alle på en arbejdsplads kan genkende værdien i at mødes under uformelle rammer. Det gør noget for samarbejdsånden og både de personlige og professionelle relationer. Vi evaluerer byrådsperioden, og dem der bliver i byrådet kan se fremad, siger han.

Mådehold og sund fornuft

- Men du erkender, at prisen var for høj. Hvorfor var der ikke bedre styr på udgifterne?

- Det har vi også spurgt os selv om, konstaterer stadsdirektøren og forklarer, hvordan forskellige medarbejdere havde ansvar for forskellige dele af festen. Og dermed forskellige dele af den samlede regning.

Det er der nu lavet om på, forsikrer han.

- Borgerne skal selvfølgelig være fuldstændig betryggede i, at vi bruger mådehold og sund fornuft, når vi disponerer fællesskabets udgifter.

- Og vi kan godt gennemføre et på alle måder pænt arrangement væsentligt billigere. Fordi det har vi lige gjort, bemærker Stefan Birkebjerg Andersen.

I den seneste weekend har det afgående byråd således spist sammen til en afsluttende middag.

Den foregik på Nordatlantisk Hus og kostede 815 kroner per person.

Ankestyrelsen: Byrådets dyre fest i Odense var lovlig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce