Anker Boye skal sælge Køge

Anker Boye og projektdirektør Tove Skrumsager Frederiksen kommer til at arbejde tæt sammen om at byudvikle en del af Køge. Foto: Lars Bertelsen

Anker Boye skal sælge Køge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere Odense-borgmester Anker Boye er blevet formand for byudviklingsselskabet Køge Kyst.

Gennem de senere år blev han kendt for at sælge budskabet om Odense som en by i fremdrift til en hel række investorer, og nu skal den tidligere borgmester Anker Boye til at sælge noget helt andet. Nemlig området omkring Køge. Det skal ske i skikkelse af en post som ny bestyrelsesformand for byudviklingsselskabet Køge Kyst pr. 1. juli. Selskabet er i fuld gang med at udvikle et nyt område mellem Køges bymidte og havet til en hel ny bydel.

- Jeg glæder mig meget til at arbejde med et af Danmarks store og visionære byudviklingsprojekter, hvor potentialet for tilflytning er stort, fordi Køge er en by i vækst, tæt på København og midt i et knudepunkt mellem jernbaner og motorveje. Samtidig er selve byen attraktiv med kysten, åen og den smukke middelalderbykerne, og den bliver endnu mere attraktiv med de nye bydele, der nu skyder op, siger Anker Boye i en pressemeddelelse fra selskabet.

I Køge har man indgået et samarbejde mellem Køge Kommune og Realdania By & Byg. Lidt på samme måde som det skete, da man i Odense valget at lukke Thomas B. Thriges Gade om omdanne den tidligere firsporede vej til en ny bydel. Siden sit stop i politik, har Anker Boye engageret sig i en række bestyrelsesposter, der kredser om byudvikling. På det seneste er han således trådt ind i bestyrelserne for Gartnerbyen i Odense og for FB Gruppen, der står bag udviklingen af en ny bydel på det gamle grønttorv i Valby.

Som formand for Køge Kyst erstatter han ejendomsrådgiver Steen Winther-Petersen, og både hos kommunen og Realdania ser man frem til samarbejdet med den nye formand.

- Med Anker får Køge Kyst en bestyrelsesformand, der kender livet i en kommune. Han har selv gennem en årrække stået i spidsen for en kommune i udvikling - og de erfaringer får han brug for her i Køge, siger borgmester i Køge Kommune Marie Stærke.

Også Realdania By & Bygs adm. direktør Peter Cederfeld glæder sig.

- Anker har stor erfaring og indsigt i de politiske og ledelsesmæssige aspekter, ligesom han har meget relevant erfaring fra byomdannelse i Odense midtby. Det er rigtig godt for det videre arbejde med at opfylde partnerskabets visioner for Køge Kyst, siger Peter Cederfeld.

Anker Boye skal sælge Køge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce