Anker Boye: Vi får det samme som i år

Anker Boye.

Anker Boye: Vi får det samme som i år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester Jan Boye: Det er godt, vi har nogle energipenge til investeringer

ODENSE: Odense Kommune undgår at skulle skære ned på servicen, men omvendt bliver der heller ikke noget ekstra at slå til Søren med.

Sådan udlægger næstformand i Kommunernes Landsforening (KL), rådmand Anker Boye (S) det forlig med regeringen om kommunernes økonomi næste år, som han selv var med til at forhandle på plads natten mellem søndag og mandag.

- Det bliver i store træk status quo på servicen og anlægsudgifterne. Men vi kan altså ikke forbedre forholdene for nogen, og det er ærgerligt, siger han.

Lyspunkt

Et lyspunkt ser Anker Boye i den del af aftalen, der handler om, at staten forpligter sig til at afbureaukratisere for en halv milliard kroner hvert år over for kommunerne.

Som en tommelfingerregel har Odense cirka 3 procent af den samlede kommuneøkonomi, så det betyder altså mindre bureaukrati for omkring 15 millioner kroner her i byen.

Det er svært at forklare, hvad det betyder for fru Hansen i Bellinge, men Anker Boye kalder det vigtigt at få taget hul på netop det punkt.

- Vi skubber en dyne af bureaukrati foran os i forhold til staten, nu har vi fået fat i en lille snip af dynen, som vi kan lette på. Og så tager vi et lille stykke mere hvert af de næste fem år, påpeger Anker Boye.

Ingen jubel, men

Borgmester, Jan Boye (K), der er menigt bestyrelsesmedlem i KL, jubler ikke over aftalen, men den er til at leve med, mener han.

- Jeg synes, det er en acceptabel aftale. Den hurtige vurdering er, at Odense kan fortsætte den aktivitet og de mange udviklingsplaner, vi har. Vi skal ikke lave besparelser, og det glæder jeg mig selvfølgelig over.

Er du skuffet over, at aftalen ikke giver flere penge til ældre, unge og til byggeri?

- Vi har fået lidt flere penge til at løse nogle særlige opgaver, ikke mindst til de stadigt flere ældre, men også til stigende sociale udgifter. Så samlet set er det en acceptabel løsning. Vi kan videreføre aktiviteten, men ikke bygge med regeringens penge. Heldigvis har vi penge fra sammenlægningen af Odense Energi og Energi Fyn og andre penge, der gør, at vi kan fortsætte investeringerne og dermed byens udvikling, siger Jan Boye.

De enkelte politiske udvalg i Odense Kommune diskuterer i øjeblikket deres budget for 2009.

Når politikerne kommer hjem fra sommerferie, intensiveres det arbejde, der i september/oktober skal munde ud i en aftale om Odense Kommunes husholdningsøkonomi for valgåret 2009.

Anker Boye: Vi får det samme som i år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce