Anker Boye: Administrationen må stramme balderne

Anker Boye: - Det er ikke godt nok, og administrationen må stramme balderne og sørge for, at den politiske vilje om åbenhed omsættes til handling.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Anker Boye: Administrationen må stramme balderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I de seneste tre år har byrådet i Odense rejst for godt to millioner kroner. Men det har, trods løfter om åbenhed, ikke stået nogen steder.

En stor del af rejseudgifterne for de 29 odenseanske byrådsmedlemmer har i de seneste tre år været et stort roderi - i den forstand at offentligheden ikke har fået besked om, hvor meget det har kostet at sende politikere ud i verden på studieture eller på konferencer og lignende i Danmark.

Byrådet besluttede ellers for snart tre år siden, at samtlige udgifter for politikernes rejser på studieture, besøg i venskabsbyer og lignende skal offentliggøres.

Der er foretaget 62 rejser af forskellig slags for cirka 2,3 millioner kroner, men i en tredjedel af tilfældene er oplysninger først lagt frem, efter Fyens Stiftstidende for nogle uger siden begyndte at stille spørgsmål til lødigheden i oversigterne.

Borgmester Anker Boye (S):

- Det er ikke godt nok, og administrationen må stramme balderne og sørge for, at den politiske vilje om åbenhed omsættes til handling.

- Naturligvis kan der ske fejl, men ikke så mange, som avisen har påvist. Det tyder på, at procedurerne ikke er gode nok, siger Anker Boye.

Byrådsmedlem Steen Møller, der er gruppeformand for De Konservative, var i april 2007 også med til at beslutte, at alle oplysninger skal lægges frem.

Helt utilfredsstillende

Steen Møller siger i dag:

- Det er helt utilfredsstillende, at der kan rejses tvivl, om den beslutning, vi har truffet, bliver ført ud i livet.

- Jeg vil på næste gruppeformandsmøde tage initiativ til at få lavet fælles retningslinjer for, hvor hurtigt og hvordan udgifter skal påføres kommunens hjemmeside, siger Steen Møller.

I nogle tilfælde er udgifter til eventuelle medrejsende embedsmænd nemlig taget med - andre gange oplyses kun udgiften for politikeren.

Anker Boye: Administrationen må stramme balderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce