Anholdt for tiggeri


Anholdt for tiggeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

CENTRUM: En yngre mand, som gennem længere tid har tigget sig til penge i gågaden, blev forleden anholdt.

Det er den nyoprettede citypatrulje under Odense Politi, som efter adskillige klager har anholdt og bortvist manden, fordi han bogstaveligt talt har grebet fat i forbipasserende folk for at få penge.

Citypatruljens opgave er at bortvise folk, som overtræder politivedtægten i midtbyen, bl.a. ved at drikke åbenlyst på gaden eller ved at tigge.

- På en ganske kort strækning i Vestergade så vi, hvordan han tiggede fra 26 fodgængere, siger politiassistent Allan Kirk fra patruljen.

Siden citypatruljens oprettelse for en uge siden er tiggeren så godt som hver dag blevet mundtligt bortvist fra gågadesystemet af citypatruljen, men det har ikke hjulpet.

Derfor måtte patruljen skride til anholdelsen, tage ham med på politigården til afhøring og her give ham påbud om at holde sig væk fra gågaderne samt Vestergade.

- Vi har mange problemer med, at han tager fat i folk og tigger. Derfor har vi mulighed for at fjerne ham fra gaden, hver gang det sker, siger politiassistent Bent Vesterled, citypatruljen.

Fyens Stiftstidende talte med manden, efter at han havde fået endnu en mundtlig advarsel. Han ville ikke fortælle, hvor meget han kan tigge sig til på en dag.

- Nogle gange har jeg underskud, siger han.

Hvordan det?

- Det er over dobbelt så dyrt at leve på gaden, så jeg kan kun lige holde skindet på næsen.

Hvad så på en god dag?

- Det er kun juleaften én gang.

Hvad betyder det?

- Så får man store gaver.

Ifølge politiassistent Bent Vesterled har manden dog over for ham erkendt, at han på en hverdag i gågaden kan tigge sig til 700 kroner.

Anholdt for tiggeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce