VASK: Bolbo har fået landets første vaskehal til pels, lak og krom
BOLBRO: I USA har de haft dem i mange år, men først nu kan danskerne sætte sig ind i deres biler og lade sig trække gennem en vasketunnel.

50 sekunder senere er de ude på den anden side med en bil, der har fået både skum, voks, undervognsvask og konservering.

Eldoradoet for bilelskere åbnede for halvanden måned siden på hjørnet af Bystævnevej og Rømersvej i Bolbro.

Og når man alligevel er i gang, kan man også få en ren og duftende hund med sig hjem.

Ren hundepels

Mens bilejerne er begyndt at værdsætte vaskeanlægget, har hundeejerne hidtil været mere skeptiske.

- Vi har besøg af en til to hunde i døgnet, og det er selvfølgelig ikke nok til, at det kan løbe rundt. Men vi er jo først lige begyndt, så når det rygtes, skal der nok komme gang i den del af forretningen også, siger Leo Rasmussen, som er teknisk konsulent i Bolbro Multi Center, som stedet hedder.

Han fortæller, at kunderne ofte er gengangere, som sætter pris på, at de kan få vasket hunden, uden det sviner hjemme hos dem selv.

En ægte amerikaner

I bilafdelingen, som også bærer det engelsk klingende navn Hagi Drive-in Textil Carwash (bortset fra at Hagi er mest kendt som en rumænsk fodboldstjerne, men her er en forkortelse for ejerens to døtre Hanne og Gitte), regerer Brian Carlson.

På ryggen af ham står: "Carwash of America" og "We want your carwash", og man må sige, at det er den ægte vare.

- Jeg er selv amerikaner, og boede derovre til jeg var næsten 30 år, siger han på så fuldendt dansk, at man næsten ikke tror ham.

I hans unge dage arbej- dede han på en amerikansk servicestation med at vaske biler, og da han læste om, at man i Odense var ved at åbne en amerikansk tunnel-bilvask stak han hovedet ind til direktør og indehaver Benny Johansen for at høre, om der var et job.

Han mente, at Brian Carl-son var den helt rette til jobbet. Både fordi der var brug for at sende ham til USA på et kursus i betjening af poleringsmaskinen og fordi amerikanske teknikere skulle komme til Bolbro.

Skønhedspletter

Mens Brian Carlson fortæller, ankommer en kunde i sin sølvgrå Nissan Primera. Han bliver modtaget af en kvindelig ansat, som sætter ham ind i, hvor han skal sætte sine fingre på den trykfølsomme skærm.

Det er første gang, Jørgen Faltum får sin bil vasket her.

- Jeg driver Lagersalg Fyn her i Bolbro, og da bilen trængte gevaldigt, tænkte jeg, at jeg måtte prøve det her af, siger han.

Jørgen Faltum vælger en Hagi Super til 75 kroner, som svarer til den pris, han normalt betaler i en almindelig vaskehal.

Mindre end et minut senere er han trukket igennem de store blå stofruller, der skulle sikre en ridsefri vask. Han stiger ud for at vurdere resultatet.

- O.K., der er et par pletter, som den ikke har kunnet tage, men det vil der altid være, når bilen er så beskidt. Så jeg er godt tilfreds, siger han.
  • fyens.dk