Uffe Elbæks folk i Odense har dannet en lokalforening og sætter store mål

Odense: Den store overraskelse ved forrige sommers folketingsvalg, Alternativet med Uffe Elbæk i spidsen, har dannet en lokalforening i Odense. Den sætter sig fra begyndelsen store mål.

Ambitionerne er klare. Hvorfor ikke gå efter borgmesterposten? I første omgang er målet dog mindst to pladser i byrådet i Odense, fortæller partiet i en pressemeddelelse.

De cirka 50 deltagere ved den stiftende generalforsamling valgte en tillidsgruppe bestående af syv personer, og den er klar til at sætte et grønt fingeraftryk på Odense Byråd:

- Vi skal have et grønnere og mere bæredygtigt Odense, hvor borgerne og miljøet er i fokus. Der er behov for at tage miljø og klima alvorligt, og vi vil desuden gerne bidrage til en ny politisk kultur, hvor vi lytter til hinanden og finder grønne løsninger i fællesskab, for sammen er vi klogere. Forandringen starter nu, lover den nye tillidsgruppe.

De syv i gruppen er: Gunvor Kappel, Randi Astadatter Valmue, Peer Locher, Gert Rosenkvist, Mathias Magnussen Thorsson, Mikkel Holm Pedersen og Jan Larsen.

Tre suppleanter blev valgt: Randi Sascha Fryd, Jacob Holm og Mette Rahbek.

PS: Alternativet Odense har valgt en "tillidsgruppe" og ikke en bestyrelse.

- Vi bestyrer ikke nogen. Vi forvalter andres tillid, som Peer Locher udtrykker det.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er politisk reporter på Odense-redaktionen med fokus på byrådet og løfter mange andre Odense-historier - med et lille sidespeciale i parkeringsforhold. Droppede efter eget ønske en plads i bladets ledelse for at blive aktiv reporter. Golf er en stor fritidsinteresse, og når der er tid, skriver jeg om emnet - både om lokale forhold og golf på verdensplan. Jeg er gift og har to voksne børn.