Alternativet vil gerne have bilfrit centrum

Opinionsredaktør Peter Hagmund-Hansen interviewede Susanne Bækholm fra Alternativet på fyens.dk/odense. Foto: Erik Thomsen

Alternativet vil gerne have bilfrit centrum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når letbanen står klar skal der kun være plads til elbusser, elbiler og eltaxaer i city. Konventionelle biler skal ikke have adgang, hvis det står til Alternativet.

Hvis det står til Alternativet, så skal city-området i Odense gerne være helt fri for konventionel biltrafik. Det fortalte spidskandidat Susanne Bækholm, da hun mandag eftermiddag blev interviewet live på webtv via fyens.dk/odense.

- Vi vil gerne have et centrum, hvor man ikke kører i almindelige benzindrevne biler, når først letbanen er klar. Vi skal have elbusser, eltaxaer, og så skal alle kommunens biler også køre på el, lød det fra Susanne Bækholm.

Men vil det sige at helt almindelige mennesker, der bor i centrum og er afhængige af en bil, ikke må have lov til at køre i den?

- Det er selvfølgelig sat lidt på spidsen. Men det er endemålet. At vi får et bilfrit centrum, lød det fra Susanne Bækholm.

Det afhænger for partiets vedkommende i høj grad også af letbanens ankomst. For den er omdrejningspunktet for en del af planen.

- På sigt vil vi gerne have, at man har parkeringspladser udenfor byen, hvor man kan parkere, måske låne en gratis cykel eller tage en bus ind til byen, forklarede hun. 

Hvornår det så skal realiseres er lidt sværere at få et bud på.

- Men det er endemålet, slog Susanne Bækholm fast.

I interviewet forklarede hun i øvrigt, at partiet ingen ambitioner har om hverken borgmester eller rådmandsposter ved dette valg. I første omgang handler det om at blive valgt ind, og så vil man se, hvad der er af muligheder, efter stemmerne er talt op.

Ved en meningsmåling i Fyens Stiftstidende i sidste uge stod partiet til at blive valgt ind med et mandat i det 29 pladser store byråd. Ved en midtvejsmåling for knap to år siden stod Alternativet til to mandater.

 

Alternativet vil gerne have bilfrit centrum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce