Alligevel intet forbud mod lastbiler: Åløkkekvarteret anklager kommunal chef for løftebrud

Det er på den nordlige del af Åløkke Alle - efter krydset med Toldbodgade - at beboerne i kvarteret mener, de har fået stillet et forbud imod lastbiler i udsigt af By- og Kulturforvaltningen. Et forbud der nu ikke ser ud til at blive til noget. Foto: Erik Thomsen

Alligevel intet forbud mod lastbiler: Åløkkekvarteret anklager kommunal chef for løftebrud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beboere fik i marts lovning på forbud for lastbiler på del af Åløkke Allé. Nu trækker By- og Kulturforvaltningen i land, og det er beboerformand for Åløkkekvarteret stærkt utilfreds med.

I flere år har Åløkkekvarteret i den vestlige del af centrum kæmpet for at få Odense Kommune til at gøre noget for at mindske især den tunge trafik på Åløkke Allé, som, mener foreningen, er blevet markant øget efter lukningen af Thomas B. Thriges Gade som nord-sydgående gennemkørselsvej.

I marts troede kvarterets beboerforening, at det var lykkedes endelig at få kommunen til at lytte, og det blev endda bekræftet på skrift. Og derfor er det et klokkeklart løftebrud fra By- og Kulturforvaltningen i Odense Kommunes side, hvis ikke gennemkørende lastbiltrafik på Åløkke Allé fra strækningen Næsbyvej til Toldbodgade forbydes.

Sådan lyder det i hvert fald fra Åløkkekvarterets beboerforenings formand Carsten Myhr.

Der er givet et klart løfte om det. Vi har haft foretræde for politikerne (By- og Kulturudvalget, red.), og alle politikerne syntes, det var en frygtelig situation, vi er havnet i.
Carsten Myhr, formandformand Åløkkekvarterets beboerforening

Fik klart løfte i en mail

Han henviser til en mail dateret 10. marts i år, som han modtog, efter beboerforeningen havde haft foretræde på et møde i By- og Kulturudvalget for at tale kvarterets sag. Udfaldet på mødet blev, at forvaltningen skulle undersøge, hvad der kunne gøres, og det er netop det, mailen omhandler. Afsender er afdelingschef i Byudvikling i Odense Kommune Ellen Drost. Hun skriver:

"Forvaltningen har vurderet, at der med fordel kan opsættes forbud for tung trafik på Åløkke Allé mellem Toldbodgade og Næsbyvej, da den tunge trafik kan flyttes til parallelvejen Næsbyvej. Dette vil blive iværksat hurtigst muligt."

Carsten Myhr mener ikke, det kan misforstås.

- Der er givet et klart løfte om det. Vi har haft foretræde for politikerne (By- og Kulturudvalget, red.), og alle politikerne syntes, det var en frygtelig situation, vi er havnet i.

Er det i dine øjne løftebrud, hvis forvaltningen nu afviser at forbyde tung trafik på en del af Åløkke Allé?

- Ja.

Krav fra politiet kom på tværs

Afdelingschef Ellen Drost fra Byudvikling i Odense Kommunes By- og Kulturforvaltning oplyser, at når forvaltningen i dag - i modstrid med ordlyden i hendes mail fra marts - vurderer, at det ikke er muligt at lukke for lastbiler på en del af Åløkke Allé mellem Toldbodgade og Næsbyvej, så skyldes det, at Fyns Politi har gjort indsigelse imod i stedet at lede lastbilerne via krydset, hvor Næsbyvej mødes med Toldbodgade.

- Politiet skal godkende det, og det har politiet ikke ønsket. Ikke med mindre der sker en ombygning af krydset især af hensyn til cyklisternes sikkerhed, siger Ellen Drost.

Hun tilføjer, at By- og Kulturforfaltningens vurdering er, at ombygningen af krydset vil koste mindst to millioner kroner.

- De penge har vi ikke, og havde vi dem, ville der være andre steder, vi ville prioritere højere, forklarer hun og giver også en anden årsag til, at By- og Kulturforvaltningen på den baggrund mener, at krydset skal bygges om.

- Om ikke så mange år åbner letbanen, og den vil betyde et ændret trafikbillede. Vi ved ikke præcis, hvad det kommer til at betyde i forhold til Åløkke Allé, men den kan muligvis have en positiv effekt.

Om ordlyden i sin egen mail fra marts, hvor Ellen Drost varslede et forbud mod tung trafik "hurtigst muligt" siger hun i dag, at hun beklager, at det blev formuleret "en tand for optimistisk".

Vil råbe politikerne op

Det giver Carsten Myhr fra Åløkkekvarteret dog ikke meget for.

- Der er to et halvt år til letbanen åbner. Det kan vi ikke vente på, siger han og tilføjer, at han frygter, der vil ske ulykker på Åløkke Allé som følge af den voldsomme trafik.

- Jeg går ud fra, forvaltningen holder, hvad den har lovet, siger Carsten Myhr og tilføjer, at hvis det ikke sker, så vil Åløkkekvarterets beboerforening igen henvende sig til politikerne i By- og Kulturudvalget for at søge hjælp.

- Så må de (politikerne, red.) gå ind i den her sag. Udvalget har, allerede da vi havde foretræde i februar, sagt, at de forstår problemet og er enige i, at der må gøres noget, siger han.

Alligevel intet forbud mod lastbiler: Åløkkekvarteret anklager kommunal chef for løftebrud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce