Allesøvej ligger også i Hvidovre

Selv om landsbyens rigtige navn er Allese, bruges i dag kun navnet Allesø, og derfor hedder vejen også Allesøvej.

Allesøvej ligger også i Hvidovre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Allesøvej

5270 Odense N, Allesø

Hvis man siger Allesøvej, er vi i den nordlige del af Odense, og det samme gælder Brobyvej.

Men hvis man derefter siger, at Allesøvej er 200 meter lang og udgår som en sidevej fra Brobyvej, så er der noget, der ikke stemmer. Så er vi nemlig ikke i Odense længere, men i Hvidovre.

Her ligger nemlig en vej ved navn Allesøvej, og den fører fra Brobyvej i sydlig retning. Hvidovre har ikke nogen gammel landsby ved navn Allesø, så når Hvidovre har en Allesøvej, er det fordi, gadenavngiverne har hentet inspiration uden for kommunens grænser.

De har nemlig tænkt på både jyske og fynske landsbyer. Hvidovre Lokalarkiv har lavet en liste over Hvidovres vejnavne og deres baggrund, og om Allesøvej står der: "Efter landsbyen Allese nordvest for Odense. Den er undertiden blevet kaldt Allesø".

Men en ting er at opkalde en vej efter en landsby på den anden side af Storebælt. Noget andet er at have den ægte vare, og det er jo her på Fyn, i den nordlige del af Odense, at den rigtige Allesøvej ligger.

Den fører fra Allese i nordøstlig retning mod Lumby Torp, og i modsætning til Hvidovres Allesøvej, har den ligget der i mange generationer, også før den fik et officielt navn.

I år 1877 sendte stiftamtmand Heltzen på vegne af Fyens Stiftamt et cirkulære til samtlige sogneråd i det daværende Odense Amt.

Sognerådene blev bedt om at lave en fortegnelse over sognenes veje, og i den liste, som Allesø-Næsbyhovedbroby Kommune lavede, er vej nummer to på listen beskrevet sådan: "Vejen fra Nr. 1 (Allesø Gade) mod Øst og Nordøst efter Lumby indtil Lumby Taarup Skel".

Dengang havde vejen ikke noget officielt navn. Først senere fik den navnet Allesøvej, opkaldt efter beliggenheden ved Allesø.

Allesøvej ligger også i Hvidovre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce