Alle haller gøres klar: Fra tirsdag står den på e-sport

Mange af stjernerne i Counter-Strike var allerede mandag dukket op i Odense Congress Center. Her er det danske Emil ?Magisk? Reif fra holdet Optic, der bliver interviewet til tv. Der er ifølge ESL Pro Leagues hjemmeside 225.000 dollars til det hold, der vinder finalen i Odense. Foto: Michael Nørgaard

Alle haller gøres klar: Fra tirsdag står den på e-sport

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den store counterstrike-finale i Sparekassen Fyn Arena starter i morgen tirsdag og når klimaks i weekenden, hvor alle fire haller i Odense Congress Center bliver taget i brug. 20.000 gæster ventes at kigge forbi.

Tirsdag bliver det alvor.

Efter at have arbejdet på projektet i næsten to år, kan Odense langt om længe byde velkommen til de første kampe i den store ESL Pro League-finale i det populære computerspil Counter Strike Global Offensiv - forkortet CS:GO.

Rammen bliver Sparekassen Fyn Arena, hvor der er gjort plads til 4800 tilskuere ad gangen. Det er stedet, hvor selve finale-kampene i CS:GO spilles, og mandag, da avisen kiggede forbi, stod de mange stole stadig i stabler og ventede på at blive fordel ud over gulvarealet, mens 150 hårdt arbejdende montører var i fuld gang med at bygge scene og få sat storskærme og lys op.

- Vi når det til tiden, lød den betryggende melding fra arrangørerne.

På finaledagene fredag, lørdag og søndag, hvor der er publikum til kampene, meldes alt udsolgt. Men det er stadig muligt for 80 kroner (børn u. 14 år gratis ifølge med voksen) at købe billetter til Expo-delen af eventen, der er koblet på i forbindelse med, at det store internationale e-sports arrangement slår vejen forbi.

Alt det foregår i de tre øvrige haller i Odense Congress Center. Her vil der være masser at opleve indenfor det nyeste it-, virtual reality-, robot- og droneudstyr.

Millioner ser med
CS:GO er blandt de tre mest udbredte computerspil i verden, og det er den største e-sportgenre i Skandinavien.CS:GO har globalt et enormt publikum, der både spiller spillet og ser med, når de bedste dyster mod hinanden.

Ifølge en pressemeddelelse fra Odense Kommune er ESL Pro League CS:GO er den mest sete liga for CS:GO både online og offline.

Den kommende sæson ventes at nå ud til 25 millioner unikke seere via streaming og 150 millioner brugere via de sociale medier, mens 150 millioner ser noget om det på de sociale medier. Videoer fra eventen vil blive vist 40 millioner gange, anslås det i pressemeddelelsen.

Aftalen med ESL er 3-årig, så der vil også være store e-sportsbegivenheder i byen de efterfølgende to vintre.

Odense Kommune er hovedsponsor, og udgift til kommunens sponsorat er 2,4 millioner kroner per år i tre år. Samlet har Odense Kommune afsat 3,5 millioner kroner per år i tre år. Pengene finansieres af vækstmidlerne. 
Indenfor er 150 montører i gang med at klargøre hallerne til det store rykind, der ventes fredag, lørdag og søndag, når publikum lukkes ind til de afsluttende finalerundekampe. Selve Sparekassen Fyn Arena, hvor finalekampene spilles, måtte der mandag ikke tages billeder fra. Foto: Michael Nørgaard
Indenfor er 150 montører i gang med at klargøre hallerne til det store rykind, der ventes fredag, lørdag og søndag, når publikum lukkes ind til de afsluttende finalerundekampe. Selve Sparekassen Fyn Arena, hvor finalekampene spilles, måtte der mandag ikke tages billeder fra. Foto: Michael Nørgaard

Virksomheder og uddannelsesinstitutioner er klar

Selv om man ikke har sikret sig billet til selve arenaen, hvor kampene spilles, er der god mulighed for at følge med og opleve atmosfæren omkring begivenheden via de mange skærme, der bliver sat op i de andre haller.

For på dem vises CS:GO-kampene, der foregår inde ved siden af, mens gæsterne selv kan afprøve diverse computerspil eller f.eks. forsøge sig med virtual reality og se droneræs. Ungdomshuset er også til stede med en stand med retro-gaming, altså muligheden for at afprøve eller genopleve computerspil af ældre dato.

Teenagerne kan aflevere deres forældre i en forældreparkering, hvor forældrene kan blive klogere på, hvad e-sport egentlig er for noget. Gæsterne kan også møde lokale virksomheder og nogle af de uddannelsesinstitutioner, der har noget at byde på indenfor moderne teknologier. Lørdag gennemføres et speed dating-arrangement med deltagelse af 10-15 lokale virksomheder i it- og robotbranchen, der skal mødes med 50 unge ingeniører.

Henrik Brændstrup fra Odense Robotics fortæller, at både virksomhederne og uddannelsesinstitutioner står klar til at få mest muligt ud af, at Odense er vært for et arrangement med 20.000 forventede gæster, som trækker it-interesserede unge til byen som en åben dåsesodavand gør med hvepse på en varm august-sommerdag.

- Det er ellers en målgruppe, der er svær at ramme, men her har vi rigtig mange af dem samlet på et sted, siger han og tilføjer, at det også er en mulighed for at få vist Odense til nogle af dem, der måske normalt ikke gør sig mange tanker om de muligheder, der er i byen.

- Kun 15 procent af gæsterne er fra Odense, resten kommer udefra, bemærker Henrik Brændstrup.

Se med live på Fyens.dk
Få et kig ind i e-sportens verden.Fyens.dk sender live fra første dag i ESL Pro League CS:GO-finalestævnet i Odense.

Blandt andet dykker vi ned i, hvad CS:GO egentlig er for noget, når vi taler med e-sports-skribenten Martin Rosenbæk fra Odense, der driver sin egen internationale nyhedsportal med stort og småt fra CS:GO-universet.

Se med på Vores Odense og på fyens.dk. Vi går på live fra klokken cirka 13.40.
ESL Pro League, som organisationen bag CS:GO-finalestævnet i Odense hedder, flytter en stor del af sit mandskab og udstyr rundt fra sted til sted, hvor der afholdes stævner. Foto: Michael Nørgaard
ESL Pro League, som organisationen bag CS:GO-finalestævnet i Odense hedder, flytter en stor del af sit mandskab og udstyr rundt fra sted til sted, hvor der afholdes stævner. Foto: Michael Nørgaard

Strømforbrug som en mindre by

I en af de andre haller vil cirka 300 computerspillere tage del i et såkaldt LAN-party, hvor de sidder sammen og spiller mod hinanden så meget, som de orker i løbet af de næsten tre døgn, det varer. Der er også mulighed for, at deltagerne kan sove i et tilstødende lokale.

Alle de skærme og alle de computere, der skal kobles op på internettet, kræver selvsagt en del strøm og en særdeles god fiberforbindelse, fortæller Peter Madsen, der er event-elektriker og har ansvaret for, at alt fungerer, som det skal.

- El-forbruget herude svarer anslået til 800-1000 hustande, når det hele kører, siger han og fortæller, at der er flere back up-systemer, hvis noget uventet skulle ske.

- Vi har også en direkte hotline hos Energi Fyn, fortæller han og tilføjer, at internetadgangen er sikret med en kraftig fibernetforbindelse - ligeledes med backup.

12 hold deltager i CS:GO-finalestævnet i Odense. Første kamp i det indledende gruppespil, der afvikles uden publikum, begynder tirsdag klokken 12. Publikum er med fra kvartfinalerne fredag og til semifinalerne lørdag og finalen søndag. Alt det, der foregår udenom, er samlet under navnet ODINCON EXPO, og det foregår fredag, lørdag og søndag.

Yderligere info plus program og muligheden for at købe billetter findes på www.odincon.eu.

Alle haller gøres klar: Fra tirsdag står den på e-sport

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce