Alle er i job eller bolig: Vreden på lukket plejecenter er væk

Snart flytter de sidste beboere fra Hjallelse Plejecenter, der lukker og slukker. Foto: Nils Svalebøg

Alle er i job eller bolig: Vreden på lukket plejecenter er væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alle var kede af det, da planerne om at lukke Hjallese Plejecenter blev kendt blandt beboere og personale først på året. Nu er stemningen vendt og alle har klarhed over, hvor de skal bo og arbejde.

Cirka halvdelen af beboerne på Hjallese Plejecenter har fået nye hjem og i den kommende måned flytter mange. Alle beboerne har fået tilbudt pladser på andre plejecentre, og deres ønsker har kunnet efterkommes. Det samme gælder personalet, som alle er blevet tilbudt nye job i kommunen. Også her har alle fået deres ønsker opfyldt.

Vreden og skuffelsen over at Hjallese Plejecenter skulle lukke, var ellers udtalt de første uger efter, at nyheden blev kendt blandt beboere, pårørende og personale i januar.

Men stemningen vendte rimelig hurtigt efter, fortæller rehabiliteringsleder for Hjallese Plejecenter, Susanne Egelund Jensen.

- Selvfølgelig var det en trist udmelding, og det var hårdt for mange, men jeg synes hurtigt stormen lagde sig, og vi fik vendt situationen. Vi har gjort meget ud af, at beboerne skal være trygge, og det synes jeg er lykkedes. Vi har forsøgt at se det positive i det, og der har også været gode grin under vejs, lyder det fra Susanne Egelund Jensen.

Ingen bitterhed

Både personale og beboere er siden meldingen i januar så småt begyndt at flytte, og midt i april er der 27 beboere ud af de i alt 78 tilbage. I den kommende måned flytter 15, fortæller rehabiliteringslederen.

- Det er selvfølgelig lidt mærkeligt, og det begynder at virke lidt affolket, men vi sørger for at samle beboerne i lidt færre dagligstuer, og hjælpe hinanden på afdelingerne. Personalet har gjort en stor indsats og har givet ekstra tid til bekymrede beboere. Når nogen er flyttet, er en fra personalet altid taget med for at overlevere deres viden til personalet på det nye plejecenter, og sørge for at beboeren bliver godt installeret.

Plejecentret lukker som konsekvens af, at et nyt friplejecenter er åbnet på Blækhatten i Tornbjerg. 12 beboere fra Hjallese Plejecenter har valgt at flytte ind på det nye friplejecenter.

Det har dog ikke skabt bitterhed blandt personalet, vurderer Susanne Egelund Jensen.

- Tværtimod. Vi har haft et fantastisk samarbejdet med ledelsen på Tornbjerg Plejecenter, siger hun.

Selv skal Susanne Egelund Jensen være rehabiliteringsleder på Næsbyhus, men hvornår hun indtræder i den stilling, er endnu uvist.

- Lige nu er mit fokus fuldt ud på beboerne, de pårørende og personalet her på Hjallese Plejecenter, slår hun fast.

Alle er i job eller bolig: Vreden på lukket plejecenter er væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce