Alfred og Kamilla åbner nyt: Madsted med formidabel beliggenhed ved havnen

Lyset leger med gulvet, som har en særlig epoxy-belægning, fortæller Brian Matzen. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Alfred og Kamilla åbner nyt: Madsted med formidabel beliggenhed ved havnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brian Matzen er rykket fra Rugårdsvej til havnen. Han vil lave mad-arrangementer i mange afskygninger i et nænsomt restaureret pakhus af træ.

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed som de siger i et kendt tv-program. Og dertil kan man tilføje: Indretning, indretning, indretning.

Fredag d. 13. april slår mad-manden Brian Matzen dørene op til et gammelt træ-pakhus tæt ved kaj-kanten i Sverigesgade på havnen. Angiveligt det eneste træhus, der overlevede en stor brand på havnen i 1925.

Det er, som så mange andre steder på havnen, Olav de Linde, der har restaureret. Og det er noget af en tabe-næse-og-mund-oplevelse at gå gennem glasdørene i den røde facade og ind i det 800 kvadratmeter store, højloftede rum med dets bærende trækonstruktioner. Betagende er også havneudsigten, der næppe fås mere åben end lige netop der, hvor kanalen deler sig i tre arme og bliver til havn. Både indretning og beliggenhed er i topklasse.

Noget af et skift i forhold til december, hvor Olav de Linde præsenterede Brian Matzen for pakhuset.

- Dengang regnede det ind gennem taget, siger Brian Matzen, der giver pakhuset navnet Alfred og Kamilla. Opkaldt efter hans bedsteforældre, og det første navn, Matzen brugte, da han i 2000 sprang ud som restauratør i Albanigade. Inden han i 2008 flyttede til Rugårdsvej, også til leje hos Olav de Linde, hvor han har opereret under adskillige navne, senest Matzens Madværksted.

Helt tæt ved kajen (til venstre i billedet) ligger det røde pakhus af træ, som Brian Matzen er flyttet ind i.
Foto:  Birgitte Carol Heiberg
Helt tæt ved kajen (til venstre i billedet) ligger det røde pakhus af træ, som Brian Matzen er flyttet ind i. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Liv på havnen

Brian Matzen vil med Alfred og Kamilla meget gerne skabe liv på havnen. Men det skal ikke være med en traditionel a la carte restaurant.

- Vi skal ikke have et sted med høje priser, sådan at der kun holder Mercedes'er udenfor. Stedet er også alt for stort til, at det ville være hyggeligt, hvis der kun er otte gæster. Det er der masser af andre restauranter i byen, som er gode til, siger Brian Matzen.

Til gengæld kommer der til at foregå mange af andre ting: I hverdagen kommer Alfred og Kamilla til at fungere som en frokostkantine for de mange virksomheder i nærheden, og hvor enhver kan droppe ind. Der vil, ligesom på Rugårdsvej, være fællesmad til en fornuftig pris hver tirsdag aften.

Der vil med jævne mellemrum være gastronomiske tema-aftener, som kunne være om vildt, fisk, røgvarer eller noget helt fjerde. Der vil være masser af kokkeskole-arrangementer. Bryllupper og andre fester. Netværksmøder for erhvervsliv og den slags. Mulighederne er mange.

Desuden er der plads til, at andre kan leje sig ind, og det er der foreløbig en vinhandler med speciale i det italienske, der har gjort. Sammen med Lokalristeriet, som gør det i kaffe, og hvis indehaver, Morten Langaa Jensen, forklarer, at man vil lære folk at riste og brygge kaffe samt at sætte ord på kaffens smagsnuancer.

En havnekaj, en terrrasse og et restaureret, rødt pakhus af træ. Foto: Birgitte Carol Heiberg
En havnekaj, en terrrasse og et restaureret, rødt pakhus af træ. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Om vejret vil

Alfred og Kamilla ligger som nævnt lige ved kajen med en terrasse under sol næsten hele dagen. Stedet skriger på udeservering. Og det bliver der, fortæller Brian Matzen. Om vejret vil.

Hans plan er at tage bestik af vejrudsigten og så arbejde og åbne derefter. På lune tørvejrsdage, vil han tilbyde tapas i picnickurve, og han har endda indkøbt gamle madrasser, som folk kan tage med sammen med picnickurven og lægge sig, et sted på havnen, hvor de synes eller kan finde læ.

Selvfølgelig vil det også være muligt at sidde på terrassen med et glas vin eller en kop kaffe. Og Brian Matzen har i øvrigt placeret køkkenet med udsigt ud over havnen.

- Det er jo mig, der skal være her mest, så jeg vil også have den gode udsigt, siger han med et smil.

Det meste er ved at være på plads til åbningen. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Det meste er ved at være på plads til åbningen. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Brian Matzen har placeret køkkenet, så det ligger med den fineste havneudsigt. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Brian Matzen har placeret køkkenet, så det ligger med den fineste havneudsigt. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Lokalristeriet er flyttet ind hos Alfred og Kamilla. Det er indehaver Morten Langaa Jensen og barista Frederik Rytter (t.v.), som er ved at være klar til de første gæster. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Lokalristeriet er flyttet ind hos Alfred og Kamilla. Det er indehaver Morten Langaa Jensen og barista Frederik Rytter (t.v.), som er ved at være klar til de første gæster. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Der skal være indendørs urtebede. Og i øvrigt også mulighed for at grille indendøre. Det er Ejvind Bech, som vander urterne. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Der skal være indendørs urtebede. Og i øvrigt også mulighed for at grille indendøre. Det er Ejvind Bech, som vander urterne. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Pejsebrændet er på plads til åbningen. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Pejsebrændet er på plads til åbningen. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Brian Matzenpå terrassen til det nænsomt restaurerede pakhus. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Brian Matzenpå terrassen til det nænsomt restaurerede pakhus. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Alfred og Kamilla åbner nyt: Madsted med formidabel beliggenhed ved havnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce