DF's topfigur i Odense stiller ikke op til valget i 2017. Han vil i stedet koncentrere sig om Folketinget

Når nytårsklokkerne bimler i 2017, forlader Dansk Folkepartis odenseanske førstemand, Alex Ahrendtsen, Odense Byråd.

Han vil i stedet koncentrere sit politiske arbejde om posten som folketingsmedlem. Han har været på Christinsborg i over fire år, og først nu føler han sig som "rigtigt" folketingsmedlem.

Direkte adspurgt er det dog ikke, fordi han går efter en ministerpost, hvis Dansk Folkeparti en dag kommer i regering.

- Nej nej, slet ikke. Skulle vi komme i regering, er der 15-20 kolleger foran mig.

- Jeg skal ikke skjule, at det er med vemod, at jeg har besluttet at stoppe. Der er imidlertid så mange gode, unge kræfter i Dansk Folkeparti i Odense, at jeg efter til den tid 12 år som byrådsmedlem ikke vil stå i vejen for dem, siger han til Stiftstidende.

Den sandsynlige afløser som spidskandidat er byrådsmedlem Pernille Bendixen, der også sidder på et dobbeltmandat, så hun er i tænkeboks, om hun overhovedet vil genopstille til byrådet.

- Der er dog god tid, inden den beslutning skal træffes, siger hun.

Samtidig med at Alex Ahrendtsen melder offentligt ud om sin beslutning, bytter Dansk Folkeparti rundt på et par udvalgsposter.

Alex Ahrendtsen flytter fra By- og Kulturudvalget til Børn- og Ungeudvalget. Pernille Bendixen den modsatte vej.

Læs i Stiftstidende onsdag interview med Ahrendtsen og Bendixen og om et byrådsmedlem, der forlod DF i protest mod Ahrendtsen.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er politisk reporter på Odense-redaktionen med fokus på byrådet og løfter mange andre Odense-historier - med et lille sidespeciale i parkeringsforhold. Droppede efter eget ønske en plads i bladets ledelse for at blive aktiv reporter. Golf er en stor fritidsinteresse, og når der er tid, skriver jeg om emnet - både om lokale forhold og golf på verdensplan. Jeg er gift og har to voksne børn.

Mere om emnet

Se alle
8
Ahrendtsen-stop: Bendixen storfavorit som spids for DF

Ahrendtsen-stop: Bendixen storfavorit som spids for DF