Alder behøver ikke at være en hindring


Alder behøver ikke at være en hindring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Wagner: - Mine åndsevner er ikke væsentligt forringet. To folketingsmedlemmer overvejer

ODENSE: Når han kigger på dåbsattesten, skulle der måske ringe en alarmklokke eller to. Men det gør der ikke.

Den konservative Børge Wagner rundede i vinter 70 år, men har ikke besluttet sig for at stoppe i Odense Byråd. Han er blandt de syv medlemmer, der endnu ikke har truffet en endelig beslutning, men siger han:

- Hvis partiet vil bruge mig, er jeg såmænd klar. Mine åndsevner er ikke væsentligt forringet, og min generation bør være repræsenteret i byrådet, lyder det fra byrådets alderspræsident, mens han på terrassen i Bellinge-villaen nyder en pibe tobak.

Lysten er der endnu

Ikke så langt derfra, nemlig i Fangel, overvejer Merete Østerbye (63), om hun skal sige stop efter 16 år.

- Jeg har jo tid endnu, inden beslutningen skal træffes, men lysten er fortsat til stede, siger Merete Østerbye.

På Kalørvej overvejer 65-årige Poul Falck, om dåbsattesten er ved at være for gulnet, men siger han.

- Byrådsarbejdet er interessant, og jeg synes, jeg er med til at gøre en forskel. Jeg er utrolig glad for at være med i det udvalg, der tager sig af kulturen, og så er der et fint kammeratskab. Så jo, jeg gør mig mine overvejelser, siger han.

På "skånekost"

To borgerlige partier har hvert sit folketingsmedlem i byrådet, og ingen af dem siger her og nu ja til at genopstille til byrådet.

Den konservative Vivi Kier blev nyvalgt til Folketinget i november sidste år. Hun har siden været på "skånekost" i byrådet, er ikke mere politisk ordfører og er flyttet fra det store Børn- og Ungeudvalg.

- Jeg vil i sommerferien lade de mange ny indtryk bundfælde sig. Det har været et hårdt halvt år, men jeg begynder at føle overskud i dagligdagen på Christiansborg, siger hun.

Lars Chr. Lilleholt er på syvende år medlem af Folketinget.

- Jeg har god tid til at beslutte mig om byrådet. Men så længe jeg kan gøre en forskel, og jeg kan passe begge opgaver tilfredsstillende og uden for meget fravær, tjek bare fraværslisterne, så er jeg positivt indstillet.

LO og byrådet

Socialdemokraternes Helle Nielsen, der er LO-formand, er ikke helt afklaret, men pilen går dog nærmest i retning af at genopstille.

- Der går meget tid med politik, men det harmonerer godt med LO-jobbet. Det er så vigtigt, at vi vinder næste valg, at jeg naturligt vil overveje, hvad jeg som LO-formand kan bidrage med af stemmer, siger hun.

Partifællen Maiken Baagøe er snart færdig med sit psykolog-studium, og hendes endelige afgørelse afhænger blandt andet af job-situationen.

- Lysten til politik er stor. Jeg vil gerne bruge nogle flere år på det, men mine to små børn skal ikke betale en pris, siger Maiken Baagøe, der tidligere var amtsrådsmedlem.

Alder behøver ikke at være en hindring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce