Om det er de syngende og aktionerende rengøringgsassistenter, der satte brand i byrådsmedlemmerne, skal være usagt, men Odense Byråd tog i hvert fald onsdag aften en lang debat om udlicitering på Odense-skoler.

Det var ikke uventet venstrefløjen med Enhedslisten og SF i spidsen, godt sekunderet af Socialdemokraterne, der skældte ud på Venstres rådmand Jane Jegind for at ride en ideologisk kæphest.

Borgmesteren ventes at lægge et forligsudkast på bordet i morgen.

Rådmanden undrede sig over, at hele udvalget tidligere på året nikkede ja til den besparelse, der skal findes via udlicitering.

Hvordan det går med udliciteringen afgøres formentlig torsdag, hvor borgmester Jan Boye (K) forsøger at strikke et forlig om budget 2009 sammen. Med de hårde udmeldinger, der kom onsdag aften, kan hverken SF eller Socialdemokraterne med troværdigheden i behold skrive under på et budgetforlig, der indeholder udlicitering af skolerengøring.

Det regerende konservative parti har en mere praktisk holdning til udlicitering end Venstre, bare der spares nogle penge på området, hvorfor Jan Boye måske løser den gordiske knude ved at skrive i en forligstekst, at Børn- og Ungeudvalget kan ommøblere penge inden for eget budget. Det er dog en løsning, børn- og ungerådmand Jane Jegind vil have svært ved at sluge.

Fra klokken 10 torsdag er der forhandlinger om budgettet.

Borgmesteren har rækken af partier på besøg på rådhuset og ventes klokken 14 at lægge et forligsudkast på bordet over for alle syv partier samt de Radikale, der også er inviteret med.
  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle

Motocross-afgørelse først efter valget

Motocross gør ondt at tale om

Motocross gør ondt at tale om

Højbjergbanen