Aktiesalg undersøges ikke


Aktiesalg undersøges ikke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ELSAM- SAGEN: Statsamtet afviser at tage sag op på baggrund af højere aktiekurs

ODENSE: Den myndighed, der fører tilsyn med kommunerne, vil ikke umiddelbart tage sagen om Odense Kommunes salg af Elsam-aktier op.

Det siger stiftamtmand Torben Sørensen, Statsamtet Sønderjylland, Aabenraa, der fører tilsyn med bl.a. kommunerne i Fyns Amt.

- Aktiekurser udvikler sig jo op og ned, men selve det faktum, at kursen er steget i forhold til det tidspunkt, kommunen solgte aktierne på, er ikke i sig selv grundlag for at rejse en sag, siger Torben Sørensen til Stiftstidende.

- Vi fører tilsyn med, om kommunerne overholder lovgivningen, og vi kan rejse en sag mod et flertal i et byråd, hvis flertallet ved uforsvarlig adfærd har forårsaget, at kommunen har lidt et tab.

- Men vi fører ikke tilsyn med hensigtsmæssigheden i det, en kommune foretager sig, understreger Torben Sørensen.

Ulovligt eller dumt

Med andre ord: Hvis en kommune handler ulovligt, griber tilsynsrådet ind.

Hvis den "bare" træffer en ikke særlig begavet beslutning, er det ærgerligt. Men ikke nødvendigvis ulovligt.

- Hvis en kommune vil sælge sine aktier, skal det jo ske på et eller andet tidspunkt, og ingen kan forlange, at man skal ramme det tidspunkt, hvor kursen er bedst.

- For at gøre det, skulle kommunen jo have en viden, som andre ikke har. I givet fald er der så tale om insider-handel, og det er ulovligt, påpeger stiftamtmanden.

- Flere byrådspolitikere stiller også spørgsmålstegn ved, om de har fået tilstrækkelig information til at træffe beslutning om salget. Er det et forhold, tilsynsmyndigheden kan gå ind i?

- Det har jeg ikke tilstrækkelig information til at vurdere. Men hvis vi får en henvendelse, vil vi behandle den. Med det, vi ved i dag, har vi intet grundlag for af egen drift at tage sagen op, siger Torben Sørensen.

Aktiesalg undersøges ikke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce