Byråds- og folketingsmedlem er stadig i tænkeboks, men føler stort ansvar. Lokal partiformand peger på hende.

Odense: Meget tyder på, at det er op til Pernille Bendixen selv at bestemme, om hun vil være spidskandidat for Dansk Folkeparti til byrådsvalget 21. november 2017.

DF, der er det tredjestørste parti i Odense Byråd, skal have ny spidskandidat, fordi Alex Ahrendtsen trækker sig, når indeværende valgperiode slutter med udgangen af 2017.

Pernille Bendixen, der er medlem af både byrådet og Folketinget, er i tænkeboks.

- Jeg kan mærke, at man i mit parti i Odense håber, at jeg stiller op, og når jeg konsulterer min gruppeformand i Folketinget, Peter Skaarup, vil han garanteret sige:

- Gør det.

Pernille Bendixen føler et stort ansvar for det parti, hvor der i Odense ifølge hende er styr på de indre linjer.

Pernille Bendixen bakkes ikke alene op af den afgående spidskandidat, Alex Ahrendtsen, men også af partiets lokalformand Christel Gall, der selv er byrådsmedlem.

- Nu skal have Pernille have fred og ro til at vurdere, hvad hun vil. I talende stund er hun vores helt naturlige spidskandidat, siger Christel Gall.

DF-formanden blev ikke voldsomt overrasket over, at Ahrendtsen ikke genopstiller som spidskandidat.

- Han er så glad for arbejdet i Folketinget, at det er naturligt, at han vil bruge al sin energi dér. Han er en videnbank uden lige, som vi vil komme til at savne.

Med Alex Ahrendtsen forsvinder ikke alene 4396 personlige stemmer, men også masser af erfaring, nemlig i alt 12 år.

- Vi har heldigvis gode unge kræfter klar i kulissen. Der er for eksempel masser af viden, vilje og kampgejst i brødreparret Carsten og Allan Sørensen, ligesom jeg i februar næste år glæder mig til at få en ung kandidat som Dennis Malling på opstillingslisten, siger Christel Gall.

Du kan få overblik og analyse i sagen i Fyens Stiftstidende torsdag eller på mitfyn.dk.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er politisk reporter på Odense-redaktionen med fokus på byrådet og løfter mange andre Odense-historier - med et lille sidespeciale i parkeringsforhold. Droppede efter eget ønske en plads i bladets ledelse for at blive aktiv reporter. Golf er en stor fritidsinteresse, og når der er tid, skriver jeg om emnet - både om lokale forhold og golf på verdensplan. Jeg er gift og har to voksne børn.

Mere om emnet

Se alle
25
Alex Ahrendtsen stopper i Odense byråd

Alex Ahrendtsen stopper i Odense byråd