Afviser kritik: Behovet er dækket

De pårørende og beboere på Sedenhuse er ikke tilfredse med den lave normering med en medarbejder om natten. Rehabiliteringslederen for natgruppen, Solveig Hauschildt, mener, at den ene medarbejder om natten dækker behovet. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Afviser kritik: Behovet er dækket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rehabiliteringslederen for natgruppen, Solveig Hauschildt, mener, at én nattevagt til de 40 beboere på Sedenhuse er passende for det nuværende behov på stedet trods pårørendes utryghed.

Hvad er begrundelsen for, at der kun er én nattevagt på Sedenhuse?

- Der er én nattevagt, fordi det passer til de nuværende behov og mængden af opgaver om natten. Sedenhuse er et relativt roligt sted om natten, og de opgaver der er, kan fint løses af én medarbejder. Og skulle der opstå en situation, hvor der er behov for flere hænder, kan man altid ringe efter hjælp fra de nattevagter, der kører i området.

I Danmark er der gennemsnitligt én medarbejder til 20 om natten på et plejecenter. Sedenhuse er et botilbud for voksne med nedsat funktionsevne, men hvordan kan der være én medarbejder til 40 her?

- Beboerne på Sedenhuse, ligesom andre steder, har krav på tryghed, ro og støtte til de individuelle behov, de har om natten. Den opgave kan vi godt løse med vores nuværende bemanding. Hvis borgersammensætningen eller behovene om natten ændrer sig, ser vi naturligvis på, om normeringen skal ændres. Derudover kan man ikke bare lave en simpel formel for, hvor meget personale, der er behov for. Det kommer helt an på, hvad behovet og antallet af opgaver er det enkelte sted. Nogle steder kan der være én fast medarbejder til 40 borgere, mens der andre steder er én medarbejder til 18-19 borgere. Det hele afhænger af borgernes individuelle behov og situationen på stedet.

Én af beboerne på Sedenhuse har fortalt, at det er et problem med én nattevagt. Er det nuværende behov så dækket?

- Jeg har forespurgt medarbejderne, og de oplever ikke, at det sædvanligvis er en udfordring at nå nattens opgaver på de aftalte tidspunkter. Det kan naturligvis i sjældne tilfælde være en kortere ventetid, men det er ikke oplevelsen, at vi med nuværende normering ikke kan dække de behov og opgaver, der er på stedet om natten.

De pårørende fortæller også, at vikarer ikke instrueres godt nok i sikkerhedsmæssige forhold, inden de skal på vagt. Hvad siger du til det?

- Det er bestemt ikke min oplevelse. Alle nye vikarer får introduktion til stedet og borgerne. Dette gøres for eksempel ved, at de kommer med i introduktionsvagt og i forbindelse med overlap på stedet, hvor man møder tidligere ind og starter vagten med en fast medarbejder. Derudover er det altid muligt at få fat i en leder eller kollega om natten.

Der er fem kørestolsbrugere på Sedenhuse. Kan én nattevagt, som kan være vikar, nå at få dem ud i forbindelse med brand?

- Ved brand følger vores personale de procedurer, som Beredskab Fyn har været med til at udarbejde for stedet. Disse inkluderer at få folk i sikkerhed samt at kontakte de udekørende nattevagter i området, som lynhurtigt vil være på stedet.

Kunne I overveje at sætte en ekstra nattevagt på, når de pårørende er så utrygge ved hele situationen?

- Vi vurderer løbende på behovet og sikrer os, at normeringen svarer til opgaven på stedet. På nuværende tidspunkt svarer natbemandingen til det behov, der er. Men jeg er selvfølgelig ked af, at de pårørende er utrygge ved natsituationen. Den bekymring tager vi med os i det videre arbejde og i forvaltningens dialog med de pårørende.

Afviser kritik: Behovet er dækket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce