Odense Byråd er enige om, at den varslede besparelse på næsten 30 millioner kroner på børn og unge skal reduceres. En aftale kom på plads mandag aften.

Den varslede besparelse på 28,2 millioner kroner på børn og unge i Odense Kommune er fejet af bordet.

Det står klart, efter partierne i Odense Byråd er blevet enige om at finde besparelsen på anden vis.

Aftalen betyder dog, at der stadig vil blive sparet otte millioner kroner på børnene, men det er penge, som politikerne kalder "offerløse", fordi besparelsen ikke direkte rammer børnene. Det er blandt andet besparelser på efteruddannelse.

De resterende besparelser kommer fra vækststrategien, hvor der er ubrugte midler på 10,2 millioner kroner fra 2014. Det samme gælder 10 millioner kroner fra den såkaldte kvarterplan, som drejer sig om omlægningen af Odense by.

Forhandlingerne var klaret på 20 minutter, oplyser fyens.dk's reporter.

Du kan læse mere om aftalen i Fyens Stiftstidende tirsdag.

  • Heidi

    Af:

    Journalist på ErhvervPlus Fyn og magasinet Business Fyn. Tidligere journalist, jourhavende og redaktionel udvikler på Nyhedsredaktionen, også hos Jysk Fynske Medier. Jeg har været lokalredaktør på Fyens Stiftstidende på Nordfyn og UgeAvisen Nordfyn indtil december 2014. Tidligere har jeg været på Fyens Stiftstidendes redaktion i Assens, hvor jeg havde ansvaret for børne- og ungeområdet. Jeg begyndte journalistuddannelsen som 30-årig, og inden da jeg har arbejdet som regnskabsansvarlig og controller med uddannelser som revisorassistent og merkonom i økonomistyring på cv'et. Min mand er også journalist. Vi bor i hus i Aarup og har sammen to døtre.

Mere om emnet

Se alle
22
Forhandlinger i gang: Forslag om mindre til vækst, mere til børn

Forhandlinger i gang: Forslag om mindre til vækst, mere til børn

2
Se billeder og video: Flakhaven fyldt af demonstranter

Se billeder og video: Flakhaven fyldt af demonstranter

10 talere klar til børnedemonstration på Flakhaven