Ombudsmanden konstaterer efter måneders sagsbehandling: Odense Kommune har ikke gjort noget forkert.

Der er nu i hvert fald formelt sat et endegyldigt punktum i sagen om borgmester Anker Boyes (S) famøse telefonregning fra en ferierejse i oktober 2011 til Tyrkiet.

Ombudsmanden fortæller i en 50 sider lang erklæring, at der ikke er grundlag for at fremlægge flere oplysninger, end kommunen allerede har gjort.

Ombudsmanden giver Fyens Stiftstidende - og dermed offentligheden - afslag på at få helt nøjagtig indsigt i, hvornår især den megen datatrafik blev brugt.

Odense Kommune betragter dermed sagen som afsluttet.

- Vi tager afgørelsen til efterretning og hæfter os ved, at Ombudsmanden dermed er enig med os i, at beskyttelse af privatlivets fred er et væsentlig hensyn. Det glæder vi os over - både af hensyn til vores ansatte og vores politikere, siger stadsdirektør i Odense Kommune Stefan Birkebjerg Andersen.

LÆS MERE: Se hele ombudsmandens udtalelse her

Forlig i millionstrid

Da sagen kom offentligt frem i maj 2014, bestred Odense Kommune regningens størrelse.

Den samlede regning på godt 250.000 kroner blev efter forhandlinger mellem TDC og Odense Kommune forhandlet ned til det halve. Det skete i forbindelse med, at de to parter indgik forlig i en millionstrid om regningen for flere års telefoni.

I de første mange måneder holdt Anker Boye fast i, at han ikke selv ønskede at betale regningen. En beslutning som hele byrådet i hvert fald indirekte bakkede ham op i.

I forbindelse med forliget mellem TDC og Odense Kommune besluttede Anker Boye selv at betale godt 125.000 kroner, nemlig den udgift, som Odense Kommune havde på den famøse telefon- og dataregning.

Kommunekassen og skatteyderne blev med andre ord holdt skadesløse.

Sagen ville ikke dø, og på baggrund af den voldsomme offentlige omtale tog byrådet reglerne for politikeres brug af data og telefoni op til drøftelse. I den forbindelse blev der uddelt en næse til både borgmesteren og Borgmesterforvaltningen, der ikke havde instrueret Anker Boye tilstrækkeligt i brugen af en på det tidspunkt ny Iphone.

Jan Boye lå for døden

Først langt henne i det for borgmesteren pinagtige forløb fortalte han til Fyens Stiftstidende, at det store dataforbrug skyldtes, at han i de første dage af sin ferie så mange tv-aviser og aviser, fordi daværende rådmand Jan Boye (K) to dage inden borgmesterens afrejse til Tyrkiet blev ramt af den hjerneblødning, som senere kostede den konservative politiker livet.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er politisk reporter på Odense-redaktionen med fokus på byrådet og løfter mange andre Odense-historier - med et lille sidespeciale i parkeringsforhold. Droppede efter eget ønske en plads i bladets ledelse for at blive aktiv reporter. Golf er en stor fritidsinteresse, og når der er tid, skriver jeg om emnet - både om lokale forhold og golf på verdensplan. Jeg er gift og har to voksne børn.

Mere om emnet

Se alle
2
Se telefonregningen: Borgmester ringede for 245.057 kroner på en uge

Se telefonregningen: Borgmester ringede for 245.057 kroner på en uge

Dødhamrende træls sag om kæmperegning fra Tyrkiet

Dødhamrende træls sag om kæmperegning fra Tyrkiet

- Anker Boye skal ikke selv betale

- Anker Boye skal ikke selv betale