Afpresning af hjemløs: Bandemedlem fortrød og modtager byretsdom

Retten i Odense. Arkivfoto

Afpresning af hjemløs: Bandemedlem fortrød og modtager byretsdom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I sidste øjeblik fortrød en 20-årig tidligere banderelateret mand, at han havde anket sin byretsdom for afpresning og røveri af en hjemløs mand i Odense. Dermed modtager han byrettens dom på ni måneders fængsel.

En landsretssag mod et 20-årigt tidligere medlem af Black Army for afpresning og røveri mod en hjemløs mand for et år siden i Nørregade i Odense blev efter ganske få minutter i Østre Landsret aflyst.

Manden var mødt op sammen med sin forsvarer, men allerede inden retsmødets start havde han fortrudt sin ankesag. Han havde ellers anket sin byretsdom fra i sommer med krav om frifindelse, ligesom Statsadvokaten havde kontraanket.

Dermed kunne landsdommeren blot konstatere, at der ikke bliver nogen ankesag tirsdag overhovedet, og det betyder, at dommen på ni måneders fængsel til den 20-årige fra Retten i Odense står ved magt.

- Min klient følte sig lidt dømt på forhånd, og udsigten til frifindelse var derfor ikke stor, siger den 20-åriges forsvarer, advokat Morten Wosylus Kamp.

Den 20-årige mand blev i sommer sammen med den 22-årige Sami Djebbara dømt for at have afpresset en hjemløs mand på åben gade og frarøvet ham 1100 kroner. Derudover blev han afkrævet yderligere 2000 kroner, som han skulle skaffe inden for to timer. Skete det ikke ville de komme og stikke ham med en kniv eller lignende. Det skete den 4. december 2016 omkring klokken 14.45. I Retten i Odense blev han idømt ni måneders fængsel, mens hans medgerningsmand Sami Djebbara blev idømt et års ubetinget fængsel (og derfor nævnes han ved navn/red.).

Begge var på gerningstidspunktet medlemmer af bandegrupperingen Black Army, som siden ifølge eget udsagn har nedlagt sig selv. Hvordan deres tilhørsforhold till bandemiljøet er i dag er uvist.

Sagen fik i sommer meget stor opmærksomhed i medierne, fordi Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel (S) allerede inden var gået ind i sagen sammen med en anden sag om trusler og afpresning af tatovører i byen, altsammen i borgmesterens kamp mod bandernes hærgen. Det var disse episoder, som blandt andet også førte til en række stormøder med forretningsdrivende, cafeer, natklubber og andre, som følte sig chikaneret og afpresset af bandegrupperinger.

Afpresning af hjemløs: Bandemedlem fortrød og modtager byretsdom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce