Advokat: Byrådspolitikere snorksov


Advokat: Byrådspolitikere snorksov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ANSVAR: Kontrollen med driften påLindehuset var mildest talt elendig, mener advokat, PoulGudberg
ODENSE: Da advokat Poul Gudberg i går skulle overbevise retten om, at den 63-årige tidligere leder på plejehjemmet Lindehuset ikke skulle dømmes for mandatsvig, langede han kraftigt ud efter plejehjemmets delvist politisk udpegede bestyrelse.

- Han har været en klovn. Men han har haft utrolig let ved at være en klovn. Kommunen havde fået nedsat en bestyrelse med flere byrådspolitikere til at holde øje med, at alt gik rigtigt til, og så skete der ingenting. Manglen på kontrol har været så stor i den her sag, at der nærmest burde gøres krav mod begge parter, sagde PoulGudberg, mens den politisk valgte bestyrelsesformand, Kamma Lauenborg (V), lyttede med fra tilhørerpladserne i byretten.

Fra 1967 og frem til 1997 fungerede plejehjemmet som et helt privat foretagende.Ejet af først den 63-åriges familie og siden ham selv.

Og da institutionen på linje med en række andre selvejende institutioner i 1997 fik en overenskomst med Odense Kommune, gjorde kommunen ifølge PoulGudberg intet for at forberede plejehjemmet på de nye tider.

Gjorde intet

- Alt blev ved med at køre, som det altid havde gjort. Der var stadig en sammenblanding af familiære relationer i ledelsen, og man gjorde intet for at finde ud af, hvordan den daglige drift skulle foregå, sagde Poul Gudberg.

Da mandatsviget ifølge dommen for alvor stod på, var det 1. viceborgmester iOdense Niels Th. Nielsen (S), Arne Skipper (V) og suppleant Lars Chr. Lilleholt (V), der sad i bestyrelsen.

Og da sagen begyndte at rulle, var det Kamma Lauenborg (V), der som bestyrelsesformand besluttede sig for at politianmelde sagen.

- Jeg mener ikke, vi kunne have gjort det anderledes. Vi fik fremlagt kvartalsvise regnskaber, og vi havde et statsautoriseret revisionsfirma til at gennemgå regnskaberne. Så jeg mener, vi handlede i god tro, siger Kamma Lauenborg.

Advokat: Byrådspolitikere snorksov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce