Advarsel: Falske indsamlere udgiver sig for at være fra Røde Kors Ungdom

Arkivfoto

Advarsel: Falske indsamlere udgiver sig for at være fra Røde Kors Ungdom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I weekenden har mindst tre personer udgivet sig for at være indsamlere for Røde Kors, oplyser organisationen. Der opfordres til, at man er varsom med hvem man åbner sin dør for.

Indbyggere i Odense skal være på vagt, hvis det ringer på døren og en indsamler står udenfor. De er ikke nødvendigvis så velmenene, som man skulle tro.

I weekenden har flere udgivet sig for at være indsamlere fra Røde Kors Ungdom i t-shirts fra organisationen og med røde indsamlerbøsser er de gået rundt i Blangstedgård, Ridderhatten og på Lille Tornbjergvej og stemt dørklokker.

Det fortæller Gerda Madsen, der er formand for Røde Kors i Odense.

Ifølge hende var det flere forskellige, der gik rundt i Odense og prøvede at lukke penge ud af intetanende odenseanere.

- Der var mindst to hold. På Lille Tornbjergvej mellem klokken 16 og 17 gik to unge, danske mænd rundt i trøjer og med bøsse, og på Kirsebærgrenen i Blangstedgård var det en enkelt mand af anden etnisk herkomst. De fortalte alle, at de samlede ind til voldsramte kvinder og børn, fortæller Gerda Madsen.

Men heldigvis var der nogle vakse i flokken af de borgere, der åbnede deres døre for de falske indsamlere, der henvendte sig til Røde Kors, fordi de anede mistanke.

- Vi må kun indsamle en gang om året - første søndag i oktober. Derfor fik vi en del henvendelser lørdag og søndag om, at der nok gik falske indsamlere rundt, siger Gerda Madsen.

Hold øje med signalerne

Det er ikke første gang, at Odense har været plaget af personer, der udgiver sig for at være fra Røde Kors, men ikke er.

Ifølge Gerda Madsen har de været set i både Skt. Clemens, Seden, Bolbro og Tarup. Derfor tror hun, at det sker igen og opfordrer folk til at være opmærksomme på, hvem de åbner deres dør for.

- Det er ikke kun fordi de snyder penge ud, i vores navn, hvilket er usmageligt i sig selv. Samtidig kan man jo risikere, at hvis de banker på ved ældre borgere, der ikke kan forsvare sig selv, bliver berøvede, siger hun.

De falske indsamlere har ikke materiale med. Og det kan man altid regne med at rigtige indsamlere har. Derudover går de rundt med gamle røde bøsser. Den der bruges i dag er hvid.

- De går rundt med bøsser, der ikke er blevet brugt i de fem år, jeg har været i Røde Kors, siger Gerda Madsen.

Derudover vil hun gøre opmærksom på, at alle indsamlere for Røde Kors har identitetskort, der bekræfter, hvem det er og så er der gyldigt årstal på dem.

En af Røde Kors konsulenter har desuden anmeldt sagen til politiet, der endnu ikke har bekræftet anmeldelsen.

Advarsel: Falske indsamlere udgiver sig for at være fra Røde Kors Ungdom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce