Advarsel: Bliv væk fra skoven


Advarsel: Bliv væk fra skoven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OPRYDNING: Vær forsigtig med at færdes i skoven den kommende tid, råder kommunen

ODENSE: Over alt i Odense blev der i går ryddet op efter orkanen, og mange brugte også dagen til at besigtige nogle af de områder i byen, der var værst ramt.

Der er dog stadig grund til at være forsigtig og tænke sig om, inden man bevæger sig ud i skovområder, for der er fortsat fare for nedfaldende grene, advarer Park og Vej-afdelingen i Odense Kommune.

Overalt i byen blev der meldt om væltede træer, ødelagte tage og nedfaldne elledninger. Især Hunderupskoven og Åløkkeskoven var mærket af orkanen.

Træ i ishus

Ishuset i Hunderupskoven havde lukket i går, og det må det formentlig være et stykke tid endnu.

For mens de fleste træer i Hunderupskoven holdt til lørdagens orkan, lagde et træ og nogle el-ledninger sig oven i ishuset og beskadigede det.

Indtil midt på dagen i går var Hunderupskoven lukket for færdsel, mens folk fra kommunens Park- og vejafdeling ryddede op og fældede nogle af de træer, der var i fare for at vælte.

Også store dele af Åløkkeskoven var lukket og Jægerstien, der går gennem skoven, vil formentlig først blive åbnet i dag.

Pas på gåtur

Kommunen advarer dog mod at man tager en gåtur i skoven de kommende dage.

- Vi mener ikke, der er fare for, at flere træer vælter nu, men der kan hænge store grene løst i træerne, og de kan risikere at falde ned og gøre alvorlig skade. Derfor er det nok en god idé at vente et par dage eller i hvert fald se sig godt for, siger Poul Bjerre- gaard fra Park og Vej.

Ikke alle mente dog, det var nødvendigt i går, og hjemmeværnspolitiet brugte derfor en stor del af deres tid i går på at få motionsløbere, stavgængere og lignende til at forlade skovområderne, hvor store træstykker stadig hang i trækronerne.

- Jeg tror simpelthen, det er ubetænksomhed, for når vi fortæller dem, at det ikke er smart at løbe i skoven, så kan de godt se det, sagde en af hjemmeværnsfolkene.

Cyklist ramte træ

På Banevænget i Næsby kom en cyklist til skade. Han ville forsøge at cykle under et træ, der efter orkanen hældte godt ud over vejen.

- Han dukkede sig ikke tilstrækkeligt og ramte så træet med hovedet, forklarer den vagthavende hos Odense Politi, vicepolitikommissær Peter Ruder.

Manden fik et blåt mærke i panden, men kom ikke yderligere til skade.

- Vi har kontaktet kommunen og bedt dem om at få fjernet træet ved først givne lejlighed. Manden glemte bare at dukke hovedet, og derfor har vi ikke været så meget inde i den sag, siger Peter Ruder.

Træer på banen

Ved Dalum Papirfabrik måtte Falck hjælpe til med at fjerne flere træer fra jernbanesporene, der leder op til fabrikken. Træerne blokerede jernbanen, så godsvognene ikke kunne komme frem til fabrikken.

Alligevel kunne den vagthavende melde om en rolig søndag eftermiddag, hvor der blev ryddet op.

- Vi får stadig meldinger om løse tagsten og træer, der er væltet, og det forsøger vi så at formidle videre til dem, der skal gøre noget ved det, siger Peter Ruder, Odense Politi.

Advarsel: Bliv væk fra skoven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce