Siden Mette og Sørens kat blev kåret som verdens smukkeste, har katteejere fra hele Europa henvendt sig for at købe parringer

Verdens smukkeste kat bor i Odense

Blandt 800 katte fordelt på 30 forskellige racer blev Mettes kat, Adonis forleden kåret som verdens smukkeste kat på katteudstillernes VM i Lissabon. Adonis hører til racen abyssiner og er 15 måneder gammel.
ODENSE: Man skulle tro, han vidste det.

Som han ligger der midt på dynen og slikker sin glinsende cognac-farvede pels. Han er grundig med sine lange, langsomme strøg med tungen. Først forbenene, derefter bagbenene.

Men han er heller ikke et hvilket som helst kæledyr.

Ingen som Adonis

Adonis er abyssinier - og verdens smukkeste hankat.

Beviset er en stor porcelænsvase og en stor rød roset, der hænger på væggen. World Winner 2008 står der på dem begge.

Blandt mere end 800 katte fordelt på 30 forskellige racer vandt Mette og Søren Fabricius' kat for to uger siden titlen som verdens smuk- keste hankat.

Mette og Adonis havde taget turen fra Odense for at deltage i, hvad man kan kalde VM for udstillingskatte i Lissabon.

Fint udtryk

- Han har vundet alt, siden han stillede op for første gang, fortæller Mette Fabricius, der er tydeligt stolt af sin 15 måneder gamle hankat.

- Vi vil ikke bare sælge til hvem som helst. Det skal være sådan, at vi kan lave nogle smukke katte, fortæller Mette Fabricius.

- For abyssiniere har han en meget meget dyb pelsfarve, og hans krop og hale harmonerer fint. Han har også et super fint udtryk i hovedet. Det er nok det, der gør ham til verdens smukkeste kat, fortæller hun.

Og den internationale titel har skabt stor opmærksomhed omkring det lille hjem i Odense.

Her tilbringer Adonis hverdagen i selskab med Timon, Toulouse, Athene og Quitara.

De i alt fem abyssinier-katte slænger sig i dobbeltsengen, i solstrålerne i stuen eller boltrer sig i den cirka 60 kvadratmeter store løbegård, der er bygget langs med huset.

En bid af Adonis

- Vi har fået rigtig mange henvendelser fra udlandet fra folk, som er interesseret i at købe parringer fra ham og få killinger herfra, men vi vil ikke bare sælge til hvem som helst. Det skal være sådan, at vi kan lave nogle smukke katte, fortæller Mette Fabricius.

Det er foreløbig blevet til 25-30 henvendelser fra hele Europa.

Præcist hvor meget en parring koster, vil hun dog ikke afsløre.

Men allerede om 14 dage skal Adonis for alvor leve op til sit navn.

Her skal han nemlig forføre en kat fra Sverige og parres for første gang.

læs 1. sektions forside

Verdens smukkeste hankat bor i Odense
  • Fyens Stiftstidende