Et hav af udklædte børn og voksne indtog rådhuset for at slå katten af tønden og spise fastelavnsboller
Odense: Det hører til sjældenhederne, at Superman besøger Odense Rådhus. I går havde han taget både Spider-Man, Peter Plys og julemanden med sig, uden at det vakte den store opmærksomhed.

Og forståeligt nok, for når det er fastelavn, er hverdagens små og store helte selvfølgelig inviteret.

Om det så skyldes den seneste tids debat om burkaforbud, at der også var en pige klædt ud i Niqab, skal være usagt, men hun var dog i undertal i forhold til antallet af prinsesser - med og uden tylskørter.

Ellers så det ud til, at Jack Sparrow fra "Pirates of the Caribbean"-filmene havde inspireret en del til at trække i sørøver-kostumet, da præst Peder Thyssen og Odense Domkirke i går efter gudstjenesten inviterede til fastelavnsfest og gav både børn og voksne mulighed for at slå katten af tønden i Rådhushallen. Først blev der dog drukket kaffe og kakao og spist fastelavnsboller, og så underholdt Cirkus Aroma.

Hvordan det lykkedes Astrid Søndergaard at få sig viklet og klemt igennem en mindre metalring var lidt af et mysterium. Som tilskuer var det svært ikke at tænke på Drengene fra Angora og deres nummer om slangemennesket, der insisterer på, at han kan være i en papkasse, selv om det knirker og brager ubehageligt, efterhånden som han bliver stoppet længere og længere ned med kommentaren: "Jeg kan klare det. Jeg er et slangemenneske".

Søndergaard klarede det også, og så kunne tøndeslagningen gå i gang. Men på trods af de mange superhelte, ninjaer og kampsoldater og en enkelt Action Man i salen, blev det alligevel pigerne, der løb med kattekonge-titlerne.
  • Fyens Stiftstidende