• Røde markeringsstriber, en særlig skrifttype og en selvdesignet front bliver nogle af kendetegnene på Aarhus' letbanetog

Aarhus: I Odense er det stadig ikke besluttet, hvordan udtrykket og detaljerne skal være på de letbanetog, der efter planen skal betjene byens kollektive trafik fra år 2020.

Faktisk er det endnu ikke besluttet, hvem der skal levere togene. Beslutningen ventes truffet omkring 1. maj, og fire modeller er i spil. Heriblandt det samme tog fra leverandøren Stadler, som Aarhus har valgt.

I Aarhus, der er tre år foran i processen, er togene for længst bestilt, og de første leverancer af togsæt er allerede ankommet.

- Overordnet har vi bestilt standard, men vi har alligevel lavet nogle tilpasninger, siger direktør i Aarhus Letbane Claus Rehfeld Moshøj.

Barn opfandt skrifttype

Han fortæller, at farvesammensætningen med lyse togsæt med røde markeringsstriber er valgt, blandt andet fordi det røde snit trækker tråden tilbage til dansk toghistorie, hvor rød har været en gennemgående farve.

Aarhus-togene får også et særligt designet frontparti, hvor lygteplaceringerne er lidt anderledes end på standardmodellen.

Et andet kendetegn ved Aarhus Letbane bliver en helt ny skrifttype, som vil gå igen i designet. Den kommer faktisk fra et barn med interesse i letbaneprojektet, der udviklede sin egen skifttype og sendte forslaget til letbanen.

- Oplægget var vi så vilde med, at vi gik videre med det. Siden er det blevet finpudset lidt, og vi synes, der er kommet et meget unikt udtryk ud af det, som bliver vores helt eget, siger Claus Rehfeld Moshøj.

  • Blichfeldt_Rune

    Af:

    Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus i 2004. Samme år ansat på Fyens Stiftstidende. Siden 2005 på Odense-redaktionen. Har siden 2007 især dækket byudvikling. herunder emner som Odense Letbane og ombygningen af Thomas B. Thriges Gade.

Mere om emnet

Se alle
Letbane-sikkerhed: Kampagne skal modvirke uheld

Letbane-sikkerhed: Kampagne skal modvirke uheld

Prisen steg og endte på 3,5 milliarder kroner

Aarhus kan se letbanen forude

Aarhus kan se letbanen forude