AK81’er fik mobil i arresten

Ifølge anklagemyndigheden var det AK81’eren Peter Kjerbye Nygaard, der den 13. juni sidste år stak en indvandrer 11 gange i hovedet og overkroppen med en kniv i forbindelse med et voldeligt overfald i krydset Søndergade og Filosofgangen. Da Nygaard blev varetægtsfængslet, lykkedes det ham at få indsmuglet tre mobiltelefoner til sin celle i arresten. Et forsøg mislykkedes.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

AK81’er fik mobil i arresten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fire gange på få måneder fik fremtrædende AK81’er indsmuglet mobiltelefoner i sin celle. Til sidst måtte han flyttes til Esbjerg

Odense: Det fremtrædende medlem af Hells Angels’ ungdomsafdeling AK81 i Odense, Peter Kjerbye Nygaard havde ingen problemer med at snakke med vennerne, selv om han sidste sommer og efterår ellers skulle sidde varetægtsfængslet og dermed afskåret fra omverdenen uden mulighed for at påvirke sin egen sag.

Men ikke færre end fire gange mellem den 24. august og 16. september blev Nygaard afsløret med indsmuglede mobiltelefoner eller i at få en telefon ind i sin arrestcelle.

Det fremgår af det anklageskrift, som anklagemyndigheden i torsdags fremlagde i byretten i Odense, da en straffesag mod Nygaard og to andre AK81’ere skulle begynde.

Bandekrigen blussede op

De tre unge odenseanere er alle tiltalt for en hel stribe overfald på og trusler mod indvandrere den 13. juni sidste sommer. En serie overfald der fik bandekrigen til at blusse op igen i byen.

Og mens der stadig er tvivl om, hvorvidt sagen om de mange overfald skal afvises af byretten eller ej, så er der ingen tvivl om, at Peter Kjerbye Nygaard fik smuglet tre mobiltelefoner ind i Assens Arrest og en i arresten i Esbjerg.

Da retten i torsdags trådte sammen, erkendte Nygaard at have haft de ulovlige telefoner.

AK81’eren blev anholdt og varetægtsfængslet kort efter angrebet i juni og allerede den 24. august konfiskerede personale i Assens Arrest den første mobiltelefon.

Den 8. september var trangen til at tale i mobil åbenbart så stor igen, at han fik en veninde til at placere en mobiltelefon på et nøje angivet sted bag arrestens have i Assens. Her var det meningen, at en gartner skulle tage telefonen og bringe den ind til Nygaard, men det mislykkedes, da indsmuglingen blev opdaget.

Flere telefoner i arresten

Blot en uge senere havde Nygaard dog en mobiltelefon på sig igen, da man ved middagstid den 15. september undersøgte hans cellen i Assens.

Fundet førte ifølge Stiftstidendes oplysninger til, at han blev flyttet til arresten i Esbjerg.

Og her var der bid allerede dagen efter, da arrestpersonalet fandt endnu en mobiltelefon hos rockerlærlingen.

Og da Nygaard torsdag endelig stod ansigt til ansigt med vennerne, kunne han kun grine af det hele.

- Sådan går det jo, når man har så mange mobiler, lød det med et skævt smil fra manden, der har været et af de centrale omdrejningspunkter i mange af bandekrigens opgør.

AK81’er fik mobil i arresten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce