Merete Helgens var indlagt i fem dage og er stadig ikke helt frisk. Hun passer nu mailen og følger med fra sygesengen hos sin søn og svigerdatter.

Odense: Folk, der færdes i kredse, hvor der foregår ældrepolitik i Odense, undrer sig måske over, hvor allestedsnærværende formand for Ældrerådet, Merete Helgens, er i disse dage. Hun har ikke misset et ældrerådsmøde i de 14 år, hun har været med, men efter et stort trafikuheld ved Lillebæltsbroen for et par uger siden har Merete Helgens måtte melde sig ud i en kortere periode. I hvert fald fysisk, for hun har både bøjet og brækket ribben, hun er syet i ansigtet og har et stort kødsår på benet, som for tiden tilses af en sygeplejerske.

Det passer slet ikke den meget aktive 76-årige sådan at skulle holde sig i ro, men det er simpelthen nødvendigt, har hun måtte sande.

- Det er jo ganske forfærdeligt sådan at ligge stille. Det er jeg slet ikke vant til, men det er helt nødvendigt. Mit ben skal holdes oppe, så det ikke hæver, og det gør frygtelig ondt i de brækkede ribben, forklarer Helgens, der for en kortere periode er flyttet ind hos sin søn og svigerdatter i Hunderupkvarteret.

Uheldet skete den 12. september, hvor Merete Helgens kom fra møde i Tønder. Da hun bremsede op ved en kø på motorvejen ved Erritsø, blev hun påkørt bagfra af en stor tysk bil. Det totalsmadrede bilen, og Merete Helgens blev bragt på Kolding Sygehus bevidstløs med skrammer alle vegne. Hendes hoved havde blandt andet ramt nakkestøtten så hårdt, at den var helt knækket af.

- Politiet siger, at jeg har været meget heldig, og det tænker jeg meget på. Man tager jo lidt sit liv op til revision i sådan en situation, og det gør jeg også. Måske jeg skulle spare mig selv lidt en gang i mellem, men jeg er jo så frygtelig nysgerrig og vil gerne være med i alting, siger Merete Helgens.

Hun overvejer nu at flytte til en mindre lejlighed og skal også ud og se på en ny bil.  

Får det så ældrerådsformanden til at trække sit kandidatur til Ældrerådet og melde sig ud af det travle liv som senior-politiker?

- Overhovedet ikke. Jeg restituerer nu, så jeg har kræfter til at tage alle de ældrepolitiske udfordringer, der kommer de næste fire år, hvor vi skal kæmpe for at undgå nedskæringer, lyder det bestemt fra Merete Helgens.  

  • Jensen_Stine_Jessen_(2015)_024

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Odense. Jeg skriver om stort og småt i Odense Kommune. Mit særlige stofområde er ældre- og handicap-politik. Jeg er uddannet fra Journalisthøjskolen i Århus, og jeg har desuden en bachelor i dansk og statskundskab fra Københavns Universitet. Jeg bor i landsbyen Vindinge uden for Nyborg med min mand og vores tre børn.