Den mand, der nytårsaftensdag 2008 skød mod to israelere i Rosengårdcentret i Odense, risikerer fire års fængsel
I dag er det præcis et år siden, at en 28-årig dansk mand med palæstinensisk baggrund lod sin vrede over konflikten i Mellemøsten gå ud over israelere, der solgte hud- og hårplejeprodukter fra en stand i Rosengårdcentret i Odense.

Nytårsaftensdag 2008 klokken kvart over tre affyrede den 28-årige WF adskillige skud med en ni millimeter pistol og ramte to israelere i henholdsvis venstre ben og venstre overarm. På mandag den 4. januar begynder nævningesagen mod WF i retten i Odense.

Her står den libanesiskfødte familiefar fra Vollsmose tiltalt for femdobbelt drabsforsøg.

Ud over de to israelere hævder statsadvokaten, at WF bevidst gik efter at dræbe yderligere tre personer i centret, hvoraf den ene også er israeler. Kender retten WF skyldig i forsøg på manddrab, kan han formentlig se frem til mindst fire års fængsel.

Ifølge WF’s forsvarsadvokat Bjørn Elmquist viser videooptagelser fra Rosengårdcentret, at WF skød nedad mod gulvet.

- Det må udlægges som om, at han ikke havde til hensigt at dræbe, siger Elmquist.

Er nævningene enige i den udlægning, ønsker anklagemyndigheden i stedet WF dømt for vold under særdeles skærpende omstændigheder.

Skudepisoden sidste år skete under det israelske bombardement af palæstinensere i Gaza i Mellemøsten. Af samme årsag er anklagemyndigheden af den opfattelse, at WF i et vist omfang planlagde attentatet mod netop israelerne i Rosengårdcentret. Fyns Politi har desuden gennem flere måneder i foråret efterforsket sagen ud fra en tese om, at WF havde planlagt attentatet i samarbejde andre. Den tese er aldrig blevet bekræftet.

Avisen har talt med statsadvokat-assessor Rikke Brændgaard, der fører sagen for statsadvokaten, men hun ønsker ikke at kommentere sagen i detaljer.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
10 års fængsel for femdobbelt drabsforsøg

10 års fængsel for femdobbelt drabsforsøg

Pistolmand får dom i dag

Pistolmand får dom i dag

Pistolmand kendt skyldig - igen

Pistolmand kendt skyldig - igen