Årets borger i Vollsmose: Jeg har lavet noget, jeg selv savnede herude som ung

26-årige Abdi Raqiib får her overrakt prisen som Årets Borger i Vollsmose 2017 af bydelskonsulent Ida Sørud. Foto: Jørgen Gregersen

Årets borger i Vollsmose: Jeg har lavet noget, jeg selv savnede herude som ung

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

26-årige Abdi Raqiib er Årets Borger i Vollsmose 2017.

Han får prisen for initiativet "We Enjoy", der siden sommeren 2017 har lavet aktiviteter for børn og unge i særligt skoleferierne.

- Jeg har boet i Vollsmose, siden jeg kom til Danmark i 1999 fra Somalia. Jeg har selv været ung i Vollsmose og ved, hvilke problemer jeg havde som barn, og hvilke ting jeg manglede. Og det er de ting, jeg har fokuseret på at give dem, siger Abdi Raqiib.

- Jeg savnede en, der kunne guide mig de rigtige steder hen. Da jeg var ung, var der kun klubber at komme i, og de flytter ikke nogen, synes jeg. Man skal ud fra Vollsmose, så de unge oplever området på andre måder. Det handler om at guide børn til at forstå, at det ikke kan betale sig at lave kriminalitet, for der er mange andre større ting i verden. Det handler om at få dem til at finde det, de er gode til, hjælpe dem på vej og udvide deres horisont.

- Kan du nævne et eksempel?

- Ved vores sidste arrangement var der en knægt med, der var lidt af en ballademager på skolen. Vi fandt ud af, at han faktisk er ret klog og skal udfordres lidt mere. Det viste sig, at han var god til skak, og det har vi prøvet at guide ham i. Og han har nu slået næsten alle de ældre i skak, selv om han ikke er særlig gammel. Han har et stort talent for at spille, og nu er idéen at finde en skakklub til ham, så han kan komme til nogle turneringer og måske vinde noget. Og så udfordre ham lidt mere i skolen.

Abdi Raqiib er ikke alene - næsten 35 unge med job eller i gang med at læse hjælper til som frivillige. Og deres indsats har betydet meget for projektets succes, forklarer han.

- Jeg prikkede dem på skulderen og sagde: "Hallo, du er fornuftig og bor i Vollsmose, kom nu frem i stedet for at gemme dig." Det betyder, at vi er den første forening herude, hvor alle nationaliteter er blandet sammen, arabere, somaliere og tyrkere sammen. Det gør den lidt speciel og betyder, at vi kan få fat i en større målgruppe, siger Abdi Raqiib.

Årets Borger i Vollsmose
Prisen gives til en beboer, der har gjort en ekstra indsats for Vollsmose i årets løb. Beboerne indstiller kandidater til prisen - dommerkomitéen udvælger tre finalister, som beboerne så stemmer om.Tidligere års vindere:2016: Ali Aziz Al-Tamimi.2015: Jonna Beyer og Kirsten Hansen.2014: Irena Krasniqi.2013: John Bonde.2012: Søren Damgaard.2011: Inge Reenberg og Ayan Muumin.2010: Ingelise Pedersen.2009: Abu Sultan Maweid.

Kilde: Vollsmose Sekretariatet

Årets borger i Vollsmose: Jeg har lavet noget, jeg selv savnede herude som ung

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce