Årets Fynbo: Du skal tro på dig selv og være stolt

Søren Windell (kons.) ved godt, hvad det vil sige at stikke hovedet langt frem. Det gjorde han ved valget, hvor han meldte klart ud, at han havde borgmesterambitioner. Nu blev han rådmand, og det er han også stolt af. - I Odense kan du klart fornemme suset at udviklingen, siger han. Foto: Michael Bager

Årets Fynbo: Du skal tro på dig selv og være stolt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Årets Fynbo er festen for vores helte. Det er dem, som tror på deres mission, og ikke er bange for at give den en ekstra skalle for fællesskabet. Janteloven er afskaffet. Fyn og fynboerne skal vide, at det er et fedt sted at leve, arbejde sammen og åbne perspektiver

Hvis først du begynder at tro på, at du ikke dur til noget, så kommer det også til at passe. Janteloven kan være svær at gøre op med, men Årets Fynbo er sted, hvor der bliver gjort lodret op med den negative tankegang. Hvor stærke iværksættere mødes, hvor kulturlivet blomstrer og nogle ikke er bange for at være forkæmpere, der sker noget.

Det var selvfølgelig kun symbolsk, at en stor dansker nede "down under" viste, at det kan nytte at tro på sig selv og bankede sit navn fast som verdens bedste kvindelige tennisspiller, og gjorde det nærmest synkront med kåringen af Årets Fynbo. Caroline Wozniacki er født i Odense, og ingen kan vist være i tvivl om, at der har været en jernvilje i hende til at drive det til den absolutte verdenstop. Træning og afsavn. Træning og afsavn. Men det bon'ede ud. Hun troede på sit eget projekt og vandt.

Alle fem nominerede til titlen som Årets Fynbo har troet på deres projekt. De har arbejdet benhårdt på at få succes med deres visioner. I Bogense har Finn Gramvad fightet for at give sin by et kultur- og koncerthus. For egne millioner har han gjort det muligt, at Svend Nicolaisens Orkester og Birthe Kjær kan komme til hans by og sprede glæde. Han kunne have valgt at plastre havnegrunden til med boligbyggeri for at tjene penge, men han vil hellere holde koncerter og skabe et lokalt kulturliv.

Lars Christian Lilleholt (tv) ser Årets Fynbo som en begivenhed, man ikke må misse. - Det er her, vi fejrer vores helte. Alle dem, der tør gøre en forskel og yde en ekstra indsats for fællesskaber og sammenhængskraft. Iværksætterne. Direktør Clas Nylandsted Andersen, tidligere bl. a. formand for avisen, må se lidt op til energiministeren. Kåringen af Anja Følleslev som Årets Fynbo faldt efter begges opfattelse godt i hak med den solide udvikling på Fyn.  Foto: Michael Bager
Lars Christian Lilleholt (tv) ser Årets Fynbo som en begivenhed, man ikke må misse. - Det er her, vi fejrer vores helte. Alle dem, der tør gøre en forskel og yde en ekstra indsats for fællesskaber og sammenhængskraft. Iværksætterne. Direktør Clas Nylandsted Andersen, tidligere bl. a. formand for avisen, må se lidt op til energiministeren. Kåringen af Anja Følleslev som Årets Fynbo faldt efter begges opfattelse godt i hak med den solide udvikling på Fyn. Foto: Michael Bager

Det koster at brænde for sagen

En golfbane gik ned. Gramvad købte den og omdøbte den til H. C. Andersen Golf. Han er ikke sikker på, at det er en god forretning, men det er godt for Fyn og Bogense. Og så har han fået lov til at stå for opvasken en gang imellem.

Jeg kan ikke lade være. Jeg tror på, at vi skal være der for hinanden. Ellers går det i stå. Personligt går jeg jo også i stå, hvis jeg ikke river i noget og gør det, jeg er god til. Iværksætteri, siger han.

Carsten Friis, instruktør og iværksætter, var selv Årets Fynbo for et par år siden, og han ser det som helt essentielt, at man tror på sig selv.

Du skal brænde for det. Som Anja har engageret sig dybt i både sit arbejde i studenterhuset, i musik og kultur på et bredere plan, er det så afgørende, at man holder snuden i sporet. Er villig til at ofre sig, villig til at stå lidt tidligere op om morgenen og komme lidt senere hjem. Har du en mission, så lev den ud. Min mor kom en gang og sagde til os derhjemme: De næste fem år må I finde jer i ikke at se så meget til mig. Jeg skal simpelthen satse på at få min butik til at køre, fortæller Carsten Friis.

Anja Følleslev kåres som Årets Fynbo. Hun blev beundret og kåringen blev anerkendt som et vigtigt pejlemærke i den stormende udvikling som ikke mindst Odense er i gang med.  Foto: Michael Bager
Anja Følleslev kåres som Årets Fynbo. Hun blev beundret og kåringen blev anerkendt som et vigtigt pejlemærke i den stormende udvikling som ikke mindst Odense er i gang med. Foto: Michael Bager

Jeg troede på mig selv

Når det er på skinner, kan du slippe det og kaste dig over noget nyt. Men det er vigtigt at følge tingene til dørs, siger han.

Energiminister Lars Christian Lilleholt (V) havde heller ikke set sig selv som minister i regeringen, hvis man går ti år tilbage.

Det er grundlæggende i dit liv, at du skal tro på dig selv og dine idéer. Dem skal du kæmpe for. De fem personer, der i dag var nomineret til at blive Årets Fynbo er heltene. Som de andre, der tidligere er kåret. Heltene bliver vist frem ved Årets Fynbo, og det giver os alle stolthed. Det er vores Fyn, vores Odense.

Det er rigtig positivt, at vi nu kårer en kvinde, som driver kulturlivet og sit studenterhus frem. Det er så vanvittig vigtigt, at vi forstår at skabe en god studenterby, et studiemiljø, som trækker unge til, siger ministeren.

Det suser af liv

- Det er en vigtig kåring, og jeg gør alt for at komme til den. Heltene fortjener det, siger ministeren.

Søren Windell, konservativ rådmand og ved valget også kandidat til borgmesterposten.

- Selvfølgelig troede jeg på, at jeg kunne blive borgmester. Ellers turde jeg da ikke stille op. Det gik ikke sådan. I dag er jeg Odense som en by, der strutter af stolthed. Den tør være sig selv, og vi oplever den som vores by. Mister man troen på, at det kan lade sig gøre og forfalder til Jantelovens "Du skal ikke tro, du er noget", så sker der intet., fortæller han.

Går du gennem byen i dag og sammenligner med byen for bare fem år siden, mærker du suset. Der er sket en transformation. Og den fortsætter med at ske. Forretningsmæssigt og kulturelt, siger Søren Windell.

Årets Fynbo: Du skal tro på dig selv og være stolt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce