Åhusets leder: Pædagogikken ligger fast


Åhusets leder: Pædagogikken ligger fast

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Åhusets leder ved, at en del af personalet ikke anerkender stedets pædagogik, men vil ikke ændre sine metoder. - Det handler om kvalitet, siger han

Odense: Nogle pædagoger, der har brudt tavshedspligten, fordi de ikke er enige i pædagogikken.

Sådan beskriver Åhusets leder, Stig Jørgensen, den kritik, der for tiden har gjort bostedet til en sag hos tilsynsmyndigheden.

En konflikt, der ifølge Stig Jørgensen handler om, hvorvidt børnene skal ud af huset eller ej.

- I Åhuset forsøger vi at dæmpe børnenes konstante stresstilstand ved at give dem så få indtryk at forholde sig til som muligt. Det betyder, at de ikke kommer med op i centret for at købe tøj. Ikke fordi de ikke må, men fordi vi ikke vil udsætte dem for det pres, det er for dem, siger han.

Og når det handler om pædagogisk ståsted, er han ikke til at forhandle med. Heller ikke selv om det betyder, at han beskyldes for Tvind-agtige metoder med en topstyret ledelse, der ikke lytter til de ansatte.

- Vi er nødt til at vælge en behandlingsform frem for en anden - ellers ville vi ikke kunne kalde det, vi laver, behandlingspædagogik, siger Stig Jørgensen, der for knap ni år siden sammen med sin kone, Adie Jørgensen, åbnede Åhuset.

Vokset til 40 medarbejdere

Siden er stedet vokset til en virksomhed på 40 medarbejdere. En udvikling, der betyder, at Stig Jørgensen ind imellem har måttet fyre pædagoger og lærere, fordi de ikke gik til jobbet efter den metode, parret har udviklet.

- Det er ikke morsomt, men jeg har været nødt til det.

- I sidste ende er det et spørgsmål om den enkelte medarbejder eller Åhusets overlevelse, siger Stig Jørgensen.

Åhusets leder: Pædagogikken ligger fast

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce