Fjernvarme Fyn ser frem til at få mange gæster, når der søndag er åbent hus på Fynsværket

Måske bliver der sort af mennesker, men de besøgende bliver ikke nødvendigvis sorte af kul.

Kul bruges der nemlig mindre og mindre af på Fynsværket i Odense, som søndag inviterer til åbent hus.

Fra klokken 10 til 14 kan enhver interesseret komme forbi og få et indblik i, hvordan fjernvarmeproduktionen finder sted anno 2016. Og der indgår for eksempel masser af halm og andre affalds- og genbrugsprodukter.

Søndag kaldes Fjernvarmens dag. Da Fjernvarme Fyn sidste år holdt et lignende arrangement, var det på Billedskærervej i det sydøstlige Odense. Her kom cirka 600.

Siden da har Fjernvarme Fyn overtaget Fynsværket i Havnegade, så nu kan alle komme og opleve fjernvarmeproduktion i den helt store skala.

Afstandene er så store på området, at der er sat en bus ind til de folk, der gerne vil se, hvordan halmfyringen finder sted.

Fynsværkets varmeproduktion dækker langt størstedelen af varmebehovet til Fjernvarme Fyns kunder og er derfor et helt centralt omdrejningspunkt for byens varmeproduktion, fortæller Fjernvarme Fyn i invitationen.

- Tag hele familien med. Der vil være rundvisninger på det affaldsfyrede og på det halmfyrede anlæg samt konkurrencer for både børn og voksne. Og naturligvis kaffe og kage, fortæller fjernvarmeselskabet.

Fjernvarme Fyn har også inviteret en række af de håndværkere, selskabet samarbejder med. Derfor tilbydes gæsterne råd og vejledning til, hvad man kan gøre for at spare på energien i boligen.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er politisk reporter på Odense-redaktionen med fokus på byrådet og løfter mange andre Odense-historier - med et lille sidespeciale i parkeringsforhold. Droppede efter eget ønske en plads i bladets ledelse for at blive aktiv reporter. Golf er en stor fritidsinteresse, og når der er tid, skriver jeg om emnet - både om lokale forhold og golf på verdensplan. Jeg er gift og har to voksne børn.