Der skal igen skæres et par dyr op i fuld offentlighed - det er en fast del af formidlingen

Odense: En af de tilbagevendende aktiviteter i vinter-zoo er dissekering af dyr. De ryster ikke på kniven, selv om alverden var efter Odense Zoo sidste gang, der blev skåret en løve op.

- I år dissekeres en løve og en sitatunga lørdag 16. januar og søndag 17. januar kl. 12, oplyser formidlingschef opg zoolog Nina Collatz-Christensen fra Odense Zoo.

- Grundtanken er at følge og formidle dyrets liv og vise det efter døden. Enten under en dissektion eller i bearbejdet form som udstoppet dyr, eller som skind og kranier, fortæller hun.

Det giver efter Odense Zoos opfattelse et fascinerende indblik i, hvor forskellig og samtidig ens løvens og menneskets krop er bygget op.

Lørdag 16. januar dissekeres en ni måneder gammel hanløve fra samme kuld, som løven fra efterårsferiens meget omtalte dissektion.

Løverne var overskudsdyr fra 2014, som måtte aflives, da de ikke kunne afsættes til andre zoologiske haver gennem det internationale avlsprogram i EAZA.

Søndag den 17. januar bliver en sitatungahan dissekeret. En sitatunga hører til den afrikanske antilopeslægt. Hannen var et år gammel og blev aflivet i efteråret 2015. Den var også i overskud.

- I Odense Zoo har vi i 20 år dissekeret dyr med tanke på formidling, fascination og en lærerig forståelse for dyrene. Vi tror på, at dyr skal have et godt liv og en værdig død. I stedet for at smide det døde dyr til forbrænding, benytter vi i stedet muligheden, for at videregive information og viden om dyrene, siger zoologen.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og reporter hos Jysk Fynske Medier. Fyens Stiftststidendes Odense-redaktion. Interview og reportage. Tager også en del billeder og film.

Mere om emnet

Se alle
Løve-dissekering i Zoo:Oplevelseschef står stadig oprejst efter mediestorm

Løve-dissekering i Zoo:Oplevelseschef står stadig oprejst efter mediestorm

Hvilken forskel er der på at slagte en løve og en sæl?

Hvilken forskel er der på at slagte en løve og en sæl?

VIDEO: Se løven blive dissekeret på to minutter

VIDEO: Se løven blive dissekeret på to minutter