Hunderupskolen i Odense har vundet Røde Kors' konkurrence om at være den skole på Fyn og i Danmark, der har samlet mest tøj i forbindelse med kampagnen "Smid tøjet Danmark". Belønningen er flødeboller til 900 elever.

Det blev til 226 sække tøj med en cirkavægt på 10 kilo, der i dag var skyld i, at Hunderupskolen i Odense blev den skole på Fyn, men også i Danmark, der har samlet mest tøj sammen til Røde Kors' kampagne "Smid tøjet Danmark" i forbindelse med den landsdækkende tøjindsamling for skoler.

Som et gammelt ordsprog lyder, så "bærer arbejdet lønnen i sig selv", men derfor venter der alligevel en belønning til Hunderupskolens 900 elever. Præmien er en flødebolle til alle elever doneret af flødebolleproducenten Spangsberg.

I følge Røde Kors skal de elever, der har stået i spidsen for at samle tøj sammen, også være med til at føre indsamlingen til dørs ved at sætte pris på det indsamlede tøj og sælge det i Røde Kors' genbrugsbutik i Vestergade i Odense.

Hunderupskolen er dog ikke den eneste skole, som der kan se frem til flødeboller. Tønder Grundskole er den skole, der med 119 sække har samlet mest tøj i Jylland.

Og på Sjælland får Pilegaardsskolen i Kastrup flødeboller for at have samlet 182 sække tøj sammen til kampagnen.

Med et stort tv-show i Glassalen i Tivoli torsdag den 23. april kulminerer Røde Kors' landsindsamling, hvor de skoler der har samlet mest tøj bliver hædret som vindere af konkurrencen.

  • Af:

    Jeg er jourhavende på fyens.dk. Derudover skriver jeg også artikler til temaaviser og tillæg, der bliver udgivet på Fyn og sommetider i hele landet. Jeg har læst journalistik på Syddansk Universitet, hvor jeg i forbindelse med uddannelsen var i praktik på Fyns Amts Avis på redaktionerne i Svendborg og på Langeland.

Mere om emnet

Se alle
Røde Kors i Haarby går aktivt ind i stor kampagne

Røde Kors i Haarby går aktivt ind i stor kampagne

Se video: Fynboer er vilde med at smide tøjet

Se video: Fynboer er vilde med at smide tøjet