90-årig fortæller om sit ophold i koncentrationslejr

90-årige Poul Nielsen var fange nummer 73.085 i den tyske koncentrationslejr Sachsenhausen. Arkivfoto: John Fredy
Foto: John fredy/John Fredy

90-årig fortæller om sit ophold i koncentrationslejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den odenseanske erhvervsmand Poul Nielsen fortæller på Auschwitzdagen om sit eget ophold i en lejr

Odense: Fangenummer 73.085 i den tyske koncentrationslejr Sachsenhausen hed Poul Nielsen.

Her sad han i 17 måneder - fra 25. november 1943, da han som 18-årig blev læsset af midt om natten i silende regnvejr sammen med 35 andre danskere.

Onsdag den 27. januar i år kan interesserede høre den 90-årige odenseaner fortælle om sin tid i lejren, og hvor-dan det hele sluttede - det sker på Syddansk Universitet fra klokken 19 i anledning af den internationale Auschwitzdag.

I foredraget tegner Poul Nielsen et portræt af en række medfanger - danske og andre - som han lærte at kende i Sachsenhausen og giver et indblik i fangernes forsøg på at holde modet oppe i en brutal hverdag, der kostede mange af dem livet.

Var der plads til menneskelighed, solidaritet og gensidig hjælp på tværs af sociale og nationale skel i overlevelseskampen? Og humor?

Ny bog

Samme dag kommer hans erindringsbog "Kun et nummer", der er bygget op omkring en række tegninger, som medfanger lavede til ham i kz-lejren, og som han havde held til at få med sig ud, da han i 1945 blev evakueret med De hvide Busser.

Bogen udgives af Syddansk Universitetsforlag og ved mødet bliver der mulighed for at købe den med rabat - og med forfatterens dedikation, hvis man ønsker.

Nielsen besvarer spørgsmål

Foredraget arrangeres af det syddanske Netværk for Nazisme- og Holocauststudier (NNHS), der har Poul Nielsen som et af to æresmedlemmer.

NNHS' næstformand Jens-Christian Hansen byder velkommen, og lektor ved SDU Therkel Stræde introducerer Poul Nielsen og sætter hans tale i perspektiv i forhold til temaet for årets landsdækkende Auschwitzdag-aktiviteter, som er "medborgerskab".

Efter foredraget, der finder sted i auditorium 100, er der mulighed for at stille spørgsmål til Poul Nielsen.

Alle interesserede er velkomne - tilmelding er ikke nødvendigt.

90-årig fortæller om sit ophold i koncentrationslejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce