83 pressefolk til kongeligt besøg


83 pressefolk til kongeligt besøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DÆKNING: Tysk og engelsk presse er også vilde med Frederik og Mary
ODENSE: Det er ikke kun fynboerne, der ser frem til at få besøg af kronprinsparret på onsdag.

Et større pressekorps har også meldt sin ankomst.

I alt har 83 journalister og fotografer søgt om akkreditering til at dække besøget i Odense.

Det dækker over en lang række danske medier, men også et par udenlandske blandt andet den tyske tv-station ZDF og det engelske nyhedsbureau AP.

Også et engelsk billedbureau, der har speciale i kongelige begivenheder, har meldt sin ankomst.

- Jeg regner med, at der konstant vil være mellem 40 og 50 journalister og fotografer hvert sted, siger Katja Antabi, informationskonsulent ved Odense Kommune.

Det er hende, der har stået for tilrettelæggelsen af pressens program ved besøget, og det har ifølge hende selv både været meget sjovt og meget hårdt.

- Det er en stor og spændende udfordring, siger Katja Antabi.

Nogle steder under besøget kan kun nogle få pressefolk få lov til at være med, så her er oprettet særlige grupper til særligt udvalgte journalister og fotografer. De er tildelt, så lokale og landsdækkende medier er blevet tilgodeset.

- Men desværre er der også mange, jeg har måttet skuffe. Det er ikke nemt, men det skal gå op, siger Katja Antabi.

Hun har også på forhånd gået ruterne igennem og set på de forskellige steder, parret skal besøge, for at sikre sig, at pressen kan stå et sted, hvor de kan få gode billeder, men at der samtidig også bliver plads til, at almindelige folk kan komme tæt på.

- Det er et stort puslespil at få til at gå op, og alligevel er jeg hele tiden bange for, at der er et eller andet, vi har glemt, siger Katja Antabi.

Glødende royalist

Normalt arbejder hun mest med flygtninge-indvandrer-spørgsmål i kommunen, men hun er selv glødende royalist, og derfor var det oplagt, at det var hende, der fik opgaven med at koordinere pressedækningen ved besøget.

- Da Dronningen og Prinsen i 1996 besøgte Odense, stod jeg selv som tilskuer nede på havnen, da de ankom og cyklede op til rådhuset for at nå at se dem dér også. Hvis det er muligt, står jeg altid i første række for at få billeder til fotoalbummet, siger Katja Antabi med et smil.

På onsdag må hun dog nok lade andre om at fotografere, og mon ikke der skulle være et par stykker til at tage sig af den sag.

83 pressefolk til kongeligt besøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce