Lydmur af fynsk opbakning: 7261 fejrede royal fødselsdag i Odense

Fangeleg med sæbebobler: Ihærdigt pustede en sæbeboble-maskine hele dagen bobler ud midt i kronprinsens fødselsdagsfest i Kongens Have. Et populært et tilløbsstykke for de mindste. Foto: Michael Bager

Lydmur af fynsk opbakning: 7261 fejrede royal fødselsdag i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tusindvis nød solstråler, hinandens selskab og sendte ikke mindst pift og klapsalver efter dagens to hovedpersoner, da Royal Run kom til byen.

De mest ihærdige har været her fra morgenstunden, selvom starten på det første løb først går klokken 12.15. Og da avisens udsendte trækker ud i Kongens Have omkring middag, myldrer det i tusindvis med folk i mørkeblå Royal Run-T-shirts.

Ind og ud mellem hinanden. Et par stykker med et greb om øldåser og e-smøger, men langt de fleste med kildevand, dannebrogsflag eller hinanden i hænderne.

Royal Run i Odense har tiltrukket 7261 tilmeldte. Og med en sol, der bag det tyndest mulige skydække slikker hele haven varm, er der dømt sikker folkefest.

Hen ad eftermiddagen skydes løb efter løb i gang. Men selvom rammen er et motionsløb med musikscene, madboder og ansigtsmaling til de mindste, har de fleste haft endnu en sidegevinst i tankerne.

- Jeg har meldt mig til for at løbe. Men man bliver næsten nødt til at se giraffen, når nu han kommer, siger en stadig forpustet Lisbeth Byrrisen, efter hun er kommet i mål.

Sådan er der dem i dag, der er royale til husbehov. Løbet har dog også trukket adskillige fans og kæmpefans til.

Født som royalist

Én af dem er Sidsel Høg. Hun er kørt hertil fra Sydsjælland tidligt i morges, og nu sidder hun på et tæppe med veninden Dorthe Hansen og venter. Hun er praktisk talt født royalist, for med fødselsdatoen 14. januar 1972 kom hun til verden, samme dag Dronning Margrethe besteg tronen, fortæller hun. Hjemme i børneværelset hang der ikke plakater af Michael Jackson, men af Kongehusets medlemmer.

- Det danske kongehus er noget særligt for mig. De gør det så godt, og når jeg ser kronprinsparret, bliver jeg nok rørt. Hvis jeg kunne, ville jeg fortælle dem, at de er fantastiske repræsentanter for landet. Og at de udstråler, at de støtter hinanden. Det er stort, det her, siger hun.

Så er det alvor

Mens folk indtil nu har kriblet ind mellem hinanden i Kongens Have, bliver de fleste ved 15.45-tiden enige om gåretningen. Mod Jernbanegade, og særligt krydset op mod Østre Stationsvej, hvor der snart forventes fint besøg.

- Se, peger én mod himlen, da den hakkende lyd af en helikopter bliver højere og højere. De fleste har hørt, at kronprinsen bliver fløjet fra løb til løb. Der lyder et kollektivt øv, da det viser sig bare at være TV2 News, der vil have tv-billeder fra luften.

Lidt senere er den dog god nok. Cirka en halv time forsinket triller kronprins Frederik og kronprinsesse Mary ind i krydset. De stiger ud til en vind af velvilje fra forsamlingen. Folk pifter, klapper, hujer, og en skov af mobiltelefoner skyder op.

- Jeg fik ham på video, siger en otte-årige Silje Fogh, der har fået lov at sidde på skuldrene af sin onkel Mikkel. Han må som mange andre nøjes med at se ind i nakkerne på mængden.

En støvsuget midtby

Jublen fortsætter, mens kronprinsen og senere kronprinsessen sendes ud på ruterne.

- Nej, nej, nej. Vi er allerede for sent på den, siger en kvinde, da hun må stille sig bagerst i menneskeflokken for at se kronprinsen komme i mål.

Det royale par er hurtigt videre igen, for næste destination for kronprinsen er Frederiksberg. Og før man rigtig får set sig om, er sidste gruppe på 10-kilometerruten sendt afsted ved 17-tiden.

Et visit ned i Odenses gågader vidner om, hvor mange løbet har trukket til. Ove Sprogøes Plads, Vestergade, Flakhaven er klokken 16 næsten helt tomme, og cafeerne øde.

Frem mod klokken 18 fyldes gaderne op igen. Først drypvis og så i større grupper kommer folk vandrende fra Kongens Have i deres mørkeblå løbe-T-shirts. Med medaljer om halsene. Og med smil på. Jo, Royal Run var en folkelig succes.

Lydmur af fynsk opbakning: 7261 fejrede royal fødselsdag i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce