250 SDU-studerende stillede op i Videnbyen for at høre om de stillinger, Miljøstyrelsen har slået op, efter det stod klart, at styrelsen flytter til Odense.

På mange måder lignede det en torvedag. En indendørs en af slagsen i Videnbyen i Cortex Park ved Syddansk Universitet.

Der var stadeholdere, og der var kunder. Men det var straks lidt mere besværligt af definere, hvem der var købere, og hvem der var sælgere.

Stadeholderne var ansatte fra Miljøstyrelsen, der endnu ligger i København. De havde stillet sig op ved runde borde med skilte, hvorpå der stod økonomi, samfundsfag, jura, it eller naturfag. Omkring disse borde sværmede 250 studerende fra Syddansk Universitet.

De 71 job

De 71 job, Miljøstyrelsen har slået op til dens forpost i Englandsgade, fordeler sig således på faggrupper:

Jura: 14.

Naturfag: 28.

It: 9.

Samfundsfag/økonomi: 20.

Om kort, meget kort, tid skal 71 ledige stillinger besættes i Miljøstyrelsen. Til den forpost, styrelsen skal åbne 1. juni i Englandsgade. Et halvt år inden den egentlige udflytning til Tolderlundsvej. Og tirsdagens seance i Videnbyen gik ud på, at Miljøstyrelsen ville købe arbejdskraft eller sælge sig selv til studerende, der måske er rede til at sælge deres arbejdskraft til styrelsen.

Ved bordene blev der talt om kunsten at lave det fede notat til chefen og den slags. Og måske var det slet ikke en torvedag, men nærmere en form for speed dating. Eller match making.

Hurtig proces

Eftersom stillingerne skal være besat til 1. juni, er der tale om en lynhurtig proces.

Sidste ansøgningsfrist er på søndag. Kort efter går styrelsens folk i gang med en systematisk telefonscreening af ansøgerne. Så følger den første rekrutteringsdag, en personlighedstest af ansøgerne og til sidst den egentlige rekrutteringsdag, som er enten 23. eller 25. april.

Alt det praktiske fortalte Miljøstyrelsens vicedirektør Hans Christian Karsten, inden den egentlige match making mellem styrelsen og de studerende gik i gang.

Han fortalte også, at den aktuelle rekruttering af arbejdskraft blot er en af flere måder, man på universitetet vil kunne mærke, at Miljøstyrelsen kommer til byen. I fremtiden vil styrelsen i høj grad komme i spil som et sted, hvor studerende kan komme i praktik. Og så vil man også, fortalte Hans Christian Karsten, bestræbe sig på at blive en sparringspartner, når det gælder om at befordre og udvikle tværfaglighed.

Et godt match

Før vicedirektøren havde fortalt om alt det praktiske, havde også borgmester Peter Rahbæk Juel og Miljøstyrelsens direktør Lars Hindkjær været på scenen for at sige ord. Borgmesteren var endnu en gang glad for, at en sådan arbejdsplads er havnet i Odense og forsikrede, også da han var gået af scenen, om, at styrelsen vil blive taget godt imod, og at Odense har meget at byde på.

- Vi vil bevise, at vi er gode til at tage imod styrelsen med stor respekt for de opgaver, den skal løse, sagde borgmesteren.

I det hele taget lød det fra borgmester og direktør som om, der var et godt match mellem Odense og Miljøstyrelsen, selv om sidstnævnte til at begynde med nok også har oplevet det som et tvangsægteskab.

Fra talerstolen lød det fra direktør Lars Hindkjær, at han ser visse muligheder i, at de statsbureaukratiske rutiner, der præger Miljøstyrelsen, kan blive udfordret af de unge mennesker, man var i gang med at rekruttere, og at det nok ikke var så tosset.

Så kunne den store match making, speed dating, torvedag, eller hvad det nu var, gå i gang. Og et sted i baggrunden stod de fynske kommuner klar med brunsviger og gode ord for at overbevise om, at Fyn også er et godt sted at bo, hvis nu man får et job hos Miljøstyrelsen.

  • Eriksen_Jesper_Mads_(2015)_005

    Af:

    Årgang 1963. Ansat på Fyens Stiftstidende siden 1989. Arbejder primært på Odense-redaktionen, men også med kultur og sport. All-round-reportage-journalist og klummeskriver.

Mere om emnet

Se alle
71 ledige stillinger i Odense: Studerende er varme på Miljøstyrelsen

71 ledige stillinger i Odense: Studerende er varme på Miljøstyrelsen

Miljøstyrelsen har fået 60 opsigelser

Miljøstyrelsen har fået 60 opsigelser

De studerende er klar til styrelsen

De studerende er klar til styrelsen