Venstres Morten Kibæk: - Vi driver en kommune for at give service, ikke for at ansætte folk

Det kostede Odense Kommune 5,7 millioner kroner at oprette 60 akutjob til dagpengemodtagere, der stod til at falde ud af dagpengesystemet.

Ti millioner kroner var sat af til ordningen - svarende til 100 stillinger eller 100.000 kroner per job, men der blev per 1. juli, hvor ordningen stoppede, kun oprettet 60 job.

Forleden besluttede byrådet at "tilbagebetale" de 4,3 millioner kroner, som ikke blev brugt, til de respektive fagudvalg.

Da akut-jobbene blev vedtaget, var det ikke med borgerlig tilslutning.

Thomas Sejersen (K): - Vi sagde nej i januar til at betale 100.000 kroner per job.

Morten Kibæk (V): - Jeg håber, det bliver sidste gang, vi bruger skattekroner på sådan noget. Succesen var ringe, og vi driver en kommune for at yde service og ikke for at ansætte folk.

Social- og arbejdsmarkedsrådmand Peter Rahbæk Juel (S) forsvarede ordningen:

- Mange stod - og gør det stadig - i en klemt situation. Vi løftede efter bedste evne i hvert fald en del af opgaven i Odense. Andre kommuner gjorde stort set ingenting.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er politisk reporter på Odense-redaktionen med fokus på byrådet og løfter mange andre Odense-historier - med et lille sidespeciale i parkeringsforhold. Droppede efter eget ønske en plads i bladets ledelse for at blive aktiv reporter. Golf er en stor fritidsinteresse, og når der er tid, skriver jeg om emnet - både om lokale forhold og golf på verdensplan. Jeg er gift og har to voksne børn.