Fælleshaven Rubra får besøg af havekonsulent mandag aften og har stadig plads til ni nye medlemmer

De er 16, men har plads til 25.

Jacob Guldin, formand for den nystiftede Fælleshaven Rubra i Bolbro, smiler ved udsigten til første sæson i fælleshavens historie.

500 kvadratmeter jord ligger klar til at blive dyrket - i fællesskab.

- Folk får ikke hver sit lod - det er et fællesskabsprojekt. Odense er den by med flest antal kolonihaver pr indbygger, så hvis man vil dyrke sit eget, er der gode muligheder. Vi henvender os til dem, der har en grundholdning om at ville hinanden lidt mere - og samtidig ønsker at opnå en vis grad af selvforsyning, siger Jacob Guldin.

- Du kan se det som en reaktion mod dagens samfund. Folk mangler noget, siger han.

Møde mandag aften

Fælleshaven er et projekt i samarbejde med Odense Kommune.

Jacob Guldin fik lejlighed til at gøre reklame for projektet ved søndagens "frø popup" i Studenterhuset - en mulighed for haveinteresserede at mødes og udveksle - eller få - gode frø til frilands- og drivhusbrug.

Mandag aften mødes folkene i Fælleshaven Rubra i Bolbro Borgerhus for at møde den havekonsulent, man har fået tilknyttet et år.

- Han skal lave forskellige work shops med havens medlemmer. Og hvis man synes, det lyder spændende, kan man stadig nå at være med, siger formanden.

Det koster 400 kroner om året at være med - 300 kroner, hvis man er uden for arbejdsmarkedet.

Man kan melde sig til på mail jacobguldin@live.dk.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist på Odense Redaktionen. Skriver om lidt af hvert, blandt andet socialt udsatte, psykisk sårbare og interessante menneskeskæbner. Kan specielt godt lide fortællende journalistik. Har skrevet to bøger, om Klaus Riskær (2005) og Remee (2010).