50 populære læsepladser i centrum risikerer at blive nedlagt

Kasper Hjort, der er studerende og formand for Studenterhus Odense, er bekymret for, at studenterhuset risikerer at miste læsesalen. Foto: Nils Mogensen Svalebøg

50 populære læsepladser i centrum risikerer at blive nedlagt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På 1. sal i Studenterhus Odense sidder der ofte op mod 50 studerende og arbejder, men det kan snart være fortid.

Det er med tydelig bekymring i stemmen, at Studenterhus Odenses daglige leder Anja Følleslev og husets formand, den studerende Kasper Hjort, fortæller om studenterhusets læsesal på 1. etage på Amfipladsen ved Brandts.

I løbet af det seneste halve år har de på baggrund af dialog med blandt andre Syddansk Universitet og Odense Kommune gået med frygten for, at de 50 ellers så flittigt benyttede læsepladser skal afskaffes. Det er nemlig ikke foreningens egen læsesal, men derimod Syddansk Universitet, som lejer lokalet.

- Vores opfattelse er, at læsesalen kan blive lukket hver eneste dag, det skal være, og det er vi selvfølgelig kede af, når både vi og resten af Odenses studerende bruger den så flittigt, som vi gør. Det vil være et stort tab for byens studerende, hvis der forsvinder de få læsepladser, der er i centrum, når der reelt er brug for flere læsepladser, siger Kasper Hjort.

Et skridt i den forkerte retning

Samme holdning har studenterhusets næstformand Christoffer Lilleholt, der også er byrådsmedlem for Venstre.

-Uanset om der bliver fundet alternativer eller ej, så er det i hvert fald et skridt i den forkerte retning at lukke læsepladser i centrum, mener han, der gik til kommunalvalget sidste år med valgløfter om netop læsepladser i centrum, så udsigten til måske at miste studenterhusets læsesal ærgrer ham.

Studenterhusets leder og bestyrelse går faktisk med drømme om at udvide antallet af læsepladser i huset. For eksempel i det tilfælde, at Studievalg Fyn flytter fra deres lokale ved siden af den nuværende læsesal.

Men studenterhuset erkender, at det er et dyrt lejemål, der koster omkring 700.000 kroner årligt, så det er svært at bebrejde nogen noget.

- Det er en svær og træls situation, siger Kasper Hjort.

Sammen med resten af bestyrelsen forsøger han nu at finde penge til at bibeholde de 50 læsepladser. Både kommunen og sponsorer er i spil, og de kigger også efter politisk opbakning og handling. For studenterhuset er det egentligt irrelevant, hvor pengene skal komme fra. De vil bare gerne holde fast i og også udvide læsesalen.

50 populære læsepladser i centrum risikerer at blive nedlagt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce