50 millioner ekstra til budgetforhandlingerne

Penge danske kroner. Arkivfoto: Michael Bager

50 millioner ekstra til budgetforhandlingerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikerne får 50 millioner kroner ekstra at "lege" med til årets budgetforhandlinger. Flere forvaltninger har brugt færre penge end budgetteret i 2017, og det styrker den fælles kommunekasse.

Forvaltningerne i Odense Kommune har samlet set brugt færre penge i 2017, end man regnede med, da man lagde budgetterne. Nærmere bestemt 93,3 millioner kroner mindre samlet set.

Det er dog kun omkring 42 millioner kroner, der bliver i forvaltningerne, mens knap 49 millioner kroner overføres til den fælles kommunekasse, og vil indgå i de kommende budgetforhandlinger.

Politikerne har dermed en del flere penge at "lege" med, end borgmester Peter Rahbæk Juel (S) for nylig forudså, da han forholdt sig til den foreløbige rammeudmelding for budgettet. Her var der dog flere usikkerheder i økonomien. Blandt andet om regeringens udligningsreform falder ud til Odenses fordel.

Kommunerne bliver straffet økonomisk, og skal betale beløbet tilbage til Indenrigsministeriet plus et gebyr, hvis de bruger flere penge end beregnet, og det er årsagen til at de uforbrugte midler for 2017 ikke går direkte ind i driften i 2018.

Flest penge fra Borgmesterforvaltningen

Der er mange og meget forskellige årsager til, at der er brugt færre penge i 2017 i forvaltningerne.

Økonomien har været styret stramt i Ældre- og Handicapforvaltningen i 2017 og det betyder, at forvaltningen samlet set har brugt 26,7 millioner kroner mindre end beregnet. Forvaltningen afleverer over 10 millioner kroner til den fælles kommunekasse ved årets afslutning. Beskæftigelses- og Socialforvaltningen bidrager til den fælles kasse med 14,5 millioner kroner blandt andet, fordi udgifterne til domsanbringelser blev mindre.

De sidste 30 millioner kroner kommer fra Borgmesterforvaltningen, der også har brugt færre penge end budgetteret.

I forvaltningerne har man i første omgang valgt, at man beholder de penge, der stammer fra forskellige statslige puljer.

Ældre- og Handicapforeningens samlede budget er på omkring to milliarder kroner. Det vil sige, at den forvaltningen har et mindreforbrug, der svarer til cirka en procent.

50 millioner ekstra til budgetforhandlingerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce